
___________
Tällä piimäkakkuohjeella voi tehdä yhtä hyvin muffinsseja. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa 15-18 minuuttia. Rusinat voi jättää ohjeesta pois ilman muita muutoksia, samoin niiden määrää voi lisätä makumieltymyksen mukaan. Mikäli tykkää mausteisista kuivakakuista, ohjeeseen voi lisätä 1 tl neilikkaa ja inkivääriä.
Vinkki! Sekoita rusinat osaan jauhoista niin ne eivät painu kakun pohjalle paistettaessa vaan ovat tasaisesti koko kakussa.
3 dl piimää
1 dl siirappia
1 dl pellavarouhetta
1 dl sulatettua voita
1/2 dl rusinoita
4 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
Sekoita ensin kuivat aineet keskenään, sen jälkeen sekoita kaikki ainekset nopeasti, varovasti keskenään. Kaada taikina voideltuun ja jauhoitettuun kakkuvuokaan (voit jauhoittaa kakkuvuoan pellavarouheella). Paista kakkua 175 asteessa n. 1 tunti. Kakku on kypsä kun se irtoaa vuoan reunoilta.
Porkkanakakku (vegaani)

__________________
Vegaanin porkkanakakku on raikkaan täyteläinen vaihtoehto, joka paranee muutaman päivän kylmäsäilytyksen jälkeen. Se ei ole tavallinen kuivakakku vaan runsaan porkkanaraastemäärän ansiosta hyvin mehevä. Kakkuvuoan voi hyvin leivittää pellavarouheella. Kakkutaikinan voi myös paistaa laakeassa uunivuoassa, jolloin paistoaika lyhenee n. 10 minuuttia.
100 g keijua
1,5 dl sokeria
*pellavaseosta (selostettu alla)
2,5 dl porkkanaraastetta
1/2 dl pellavarouhetta
1/2 dl mantelirouhetta
1 rkl vanilliinisokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl kanelia
2 tl leivinjauhetta
Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, kaneli ja vanilliinisokeri. Vaahdota margariini ja sokeri. Sekoita joukkoon (osittain jäähtynyt) pellavaseos, porkkanaraaste, pellavarouhe ja mantelirouhe. Sihtaa joukkoon jauhoseos, sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada pienehköön voideltuun ja pellavarouheella leivitettyyn kakkuvuokaan ja paista 200 asteessa n. tunnin.
Pellavaseos: Sekoita 1/2 dl pellavarouhetta, 1,5 dl kuumaa vettä, anna vetäytyä vähintään 15 minuuttia ja käytä sellaisenaan.
16.7.2014
Vuoka on 1litran vetoinen yksinkertaisella "massalla"
Olen tehnyt kookoksella mantelin sijaan kun oli kookosta.
Korianteria 1 dl olen laittanut jätäen koko mantelin pois
Suklaakakku

__________________
4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl ruokasoodaa
0,5 dl kaakaojauhetta
150 g sulatettua, osittain jäähtynyttä voita
2,5 dl sokeria
3 kananmunaa
2 dl kermaviiliä tai piimää
3/4 dl pellavansiemeniä
Kakkuvuokaan:
voiteluun pehmeää voita
leivitykseen pellavansiemeniä
Sekoita ensin vehnäjauhot, ruokasooda ja kaakaojauhe keskenään. Sekoita eri astiassa sulatettu voi, sokeri, kananmunat, kermaviili ja pellavansiemenet, sihtaa joukkoon jauhoseos ja sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja pellavansiemenillä leivitettyyn kakkuvuokaan. (Kopsauta ylimääräiset pellavansiemenet vuoasta pois jotta siemeniä ei jää kakun pinnalle paksua kerrosta.) Paista kakkua uunin alatasossa 175 asteessa n. 1 tunti.
Suklaiset pellavakauralastut (vegaani)

_________________________________________
Suklaiset pellavakauralastut muistuttavat rakenteeltaan kauralastuja, mutta maku on miellyttävän suklainen. Niitä ei kannata paistaa kunnolla ruskeaksi vaan jättää melko vaalean ruskeaksi, jolloin lastut jäävät mehevän pehmeiksi.
1 3/4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vanilliinisokeria
150 g keijua
1,5 dl sokeria
*pellavaseosta (selostettu alla)
1,5 dl kaurahiutaleita
1/2 dl pellavarouhetta
100 g suklaata
Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Vaahdota margariini ja sokeri. Sekoita joukkoon (osittain jäähtynyt) pellavaseos, kaurahiutaleet ja suklaarouhe. Sihtaa joukkoon jauhoseos, sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi. Tiputa lusikalla kokkareita leivinpaperin päälle, jätä hyvin leviämisvaraa. Paista pipareita 200 asteessa 10-12 minuuttia. Pipareiden tulisi olla kevyesti ruskeita.
Pellavaseos: Sekoita 1/2 dl pellavarouhetta, 1 dl kuumaa vettä, anna vetäytyä vähintään 15 minuuttia ja käytä sellaisenaan.
http://www.sini-pellava.fi/index.htm