Kasvisruokareseptejä

Kevyempää ruokaa!

Valvojat: ViimeinenJojo, Flame

Avatar
fiona
Pikkuterhikki
Viestit: 298
Liittynyt: Ke Marras 09, 2005 1:08 pm
Aloituspaino: 0
Tavoitepaino: 0
Pituus: 0
Laihdutustapa: vapaat painot, kahvakuulailu, kuntopyörä, sisäsoutu

Kasvisruokareseptejä

ViestiKirjoittaja fiona » Ke Maalis 28, 2007 8:51 pm

KESÄKURPITSA-FETALETUT n. 20 pikkulettua

1 iso (tai 2 pientä) kesäkurpitsa (n. 500g)
200g fetamurua tai -raastetta
2 munaa
1 dl vehnäjauhoja
0,75 tl suolaa
0,25 tl valkopippuria
1-2 tl basilikaa (laitoin tuoretta, kun oli vielä omasta maasta smile )
valkosipulia

Öljyä paistamiseen

- Raasta kesäkurpitsa karkeaksi, laita siivilään ja puristele ylimääräinen neste pois talouspaperin avulla
- sekoita muniin mausteet
- Yhdistä kesäkurpitsa, munat, vehnäjauhot ja fetamurut kulhossa (tulee löysähkö taikina)
- paista pannulla öljyssä kakkaroiksi (alkuperäisessä oli paisteltu pikkulettupannussa.

Vihreä feta-pinaattipiirakka

pohja:
n. 3,5 dl vehnäjauhoja
n. 1 dl sämpyläjauhoja
1/2-1 tl suolaa
1,5 dl vettä
20g hiivaa tai pussi kuivahiivaa
1 kananmuna
0,5 dl öljyä

täyte:
2 rkl öljyä
1 iso purjo (sekä valkoinen että vihreä osa)
3 pss pakastepinaattia (=450g)
2-3 valkosipulinkynttä
1 prk (kevyt)fetajuustoa
1 kananmuna
1 valkuainen (säästä keltuainen voiteluun)
mausteeksi: reilusti persiljaa (tuoretta tai n. 2-3 rkl kuivattua), ripaus muskottipähkinää (n. 0,5 tl), n. 1tl mustapippuria


1. Sekoita taikinan kuivat aineet (jos käytät kuivahiivaa myös se) ja tee niiden keskelle kolo
2. lisää muut aineet koloon (jos käytät tuoretta hiivaa, liota se ensin veteen) ja sekoita.
3. Laita taikina kohoamaan

4. Pilko purjo pieneksi ja pehmitä se öljyssä paistinpannulla.
5. Lisää pakastepinaatti sekaan ja anna sulaa (pinaatti jäähdyttää samalla täytteen)
6. Mausta, lisää feta ja kananmuna+valkuainen

7. Kauli 2/3 taikinasta hiukan piirakkavuokaa suuremmaksi ympyräksi ja aseta vuokaan
8. kaada täyte vuokaan
9. Tee lopusta taikinasta taikinapyörällä suikaleita, jotka asettelet ristikoksi piirakan päälle.
10. Käännä yli menneet reunat piirakan päälle
11. Voitele keltuaisella

12. Paista 180 asteessa 40-50min.

(Pisteitä koko ohjeessa 43. Isossa palassa (1/8 vuokaa) 5,5p ja pienessä palassa (1/12 vuokaa) 3,5 p

Juustoinen kurpitsakeitto

n.2 kg kurpitsaa (tavallista, ei kesä, vaikka varmaan toimisi silläkin)
2-3 porkkanaa
pari sipulia
pari perunaa
vettä niin, että kaikki ainekset kattilass peittyy
muskottia
2-3 valkosipulinkynttä
kasvisliemikuutio
n. puolikas koskenlaskijajuusto

Kuori porkkanat, perunat, sipuli, ja pilko pieniksi. Poista kurpitsasta siemenet ja kuori, ja paloittele niin ikään. kaikki kattilaan, vettä niin että just ja just peittyvät, mausteet perässä, kansi päälle ja kiehumaan. Keittele kypsäksi ja soseuta. Lisää sulatejuusto ja anna hautua jonkin aikaa. Tarkista maku, luultavasti suolaa ei tarvitse lisätä, mutta tsekkaa nyt kuitenkin.


Palaa sivulle “Ruokareseptejä”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa