Viestin katoaa!! Mitä voin tehdä??

Ohjeita keskustelun käyttöön. Testaa täällä allekirjoituksesi, tickerit yms.

Valvojat: ViimeinenJojo, Flame

Avatar
webbie
Ylläpito
Viestit: 296
Liittynyt: Ti Marras 11, 2003 4:49 pm
Aloituspaino: 0
Tavoitepaino: 0
Pituus: 0
Paikkakunta: Haukivuori
Viesti:

Viestin katoaa!! Mitä voin tehdä??

ViestiKirjoittaja webbie » Ma Marras 28, 2005 4:56 pm

Heippa!

Jos viestisi katoaa, kokeile painaa selaimen Takaisin (Back) -näppäinta. Joskus selain näyttää kadonneen viestin viestin-kirjoitus-sivulla. Tekstikentästä paina oikeaa hiiren näppäintä ja Valitse kaikki (Select all) ja kopio teksti talteen.

Toisinaan verkkoyhteydet aihettavat viestin katoamisen bittitaivaaseen, mutta yleisin syy on se, että viestin kirjottamisen aikana ei pysytä sisälle kirjautuneena, vaan keskustelu vaatii kirjautumisen sisään viestin lähetyksen tai Esikatselun yhteydessä.

Kirjatuminen pysyy aktiivisena 1 tunnin, ja viestin kirjoitus-ikkunan auki pitämisen ei riitä pitämään kirjautumista hengissä. Keskustelu kirjaa sinut siis ulos. Tämän voi estää muutamalla tavalla:

- paina Esikatsele-painiketta silloin tällöin (ko. tunnin sisällä!)
- Ruksaa kirjautumisen yhdessä valinta, jossa pysyt aina kirjautununeena
- - - Jos olet yleisellä/yhteisellä koneella, ei huolta kunhan muistat Kirjautua ulos. Tuo toiminto kirjaa sinut aina ulos vaikka ko. ruksi olisi päällä
- Jos epäilet ettei kirjautuminen ole enää päällä (yli tunti kulunut) niin kopio teksti väliaikaisesti talteen.
- Toiset kirjoittava pidemmät viestit Notepad:iin, WordPad:iin, Word:iin tai johonkin muuhun vastaan tekstinkäsittely-ohjelmaan (huomaa ettei Wordin muotoilut siirry kopioitaessa!!)


Avatar
ViimeinenJojo
Moderaattori
Viestit: 1138
Liittynyt: To Maalis 24, 2005 9:25 pm
Paikkakunta: Kangasala

Re: Viestin katoaa!! Mitä voin tehdä??

ViestiKirjoittaja ViimeinenJojo » To Tammi 05, 2006 2:02 pm

webbie kirjoitti:Kirjatuminen pysyy aktiivisena 1 tunnin

Mun on pitänyt tästä jo aiemmin kommentoida, mutta parempi kait myöhään kuin ei milloinkaan. Omalla kohdallani olen huomannut, että jos 10 minuuttiin en tee mitään, niin lennän pihalle Terhistä. Olen siis vaikka klo 12:30 kirjoittanut viestin ja lähettänyt sen. Sit menen keittämään itselleni kahvit eli kone on auki, mutta en tee Terhissä yhtään mitään. Kun palaan koneelleni noin 10 minuutin kuluttua ja klikkaan vaikkapa "Päiväkirjat" osiota mennäkseni katsomaan ko. keskusteluja, niin huomaan, että enpä ole enää Terhiin kirjautuneena.

En ole asiaa pahemmin testaillut, eli en tiedä, onko se raja 8 vai 12 vai jopa vain 5 minuuttia, mutta ainakin siis noin 10 minuuttia "tekemättömyyttä" riittää pihalle lentämiseen.

Niin, esim. tänään kirjoitin viestin klo 12:33 ja sit palasin koneelle 12:55 ja kun päivitin näytön, niin pihallahan minä olin.

Avatar
webbie
Ylläpito
Viestit: 296
Liittynyt: Ti Marras 11, 2003 4:49 pm
Aloituspaino: 0
Tavoitepaino: 0
Pituus: 0
Paikkakunta: Haukivuori
Viesti:

ViestiKirjoittaja webbie » Pe Tammi 06, 2006 10:55 pm

Heippa!

Otetko kokeillut evästeiden putsaamista selaimesta? En osaa sanoa miksi kirjautuminen ei pysy aktiivisena kohdallasi... :oho

Kertoisitko vielä selaimesi jota käytät (IE, netscape, Firefox...?) niin tutkailen asiaa

Avatar
ViimeinenJojo
Moderaattori
Viestit: 1138
Liittynyt: To Maalis 24, 2005 9:25 pm
Paikkakunta: Kangasala

ViestiKirjoittaja ViimeinenJojo » Su Tammi 08, 2006 10:35 pm

Tietyllä tapaa tuolla ongelmalla ei minun näkövinkkelistä ole hirveästi väliä - kun tiedän sen olemassaolon, niin osaan toimia sen mukaisesti. Esikatselu-namiska on napakassa käytössä... Mutta ilmoittelin siitä lähinnä sen vuoksi, että jotenkin epäilen, että muillakin on samaa ongelmaa, kun niin monella viestit katoavat taivaan tuuliin ja vaikea uskoa, että kaikki vääntäisivät jatkuvasti yli tunnin yhtä viestiä... :D Joskus tietty hommaa tekee muiden juttujen sivussa tai on paljon asiaa, jolloin aikaakin saattaa vierähtää, mutta...

Eli mietin jopa sitäkin, että onko ihan varmasti tuo kirjautumisaika tosiaan tunnin?

Pääasiallisesti Terhin selailuun käytän Firefoxia. Muutkin selaimet eli IE ja Netscape löytyy, joten jos siitä on jotain iloa, niin voin kokeilla, että käykö niidenkin kanssa samoin. Ilmoittele, jos kokeilusta on hyötyä.

Tuhoan säännöllisesti eli keskimäärin kerran viikossa kaikki historiatiedot, cachen ja cookiet. Ja jos tarkkoja ollaan, niin ongelma ei myöskään poistunut käyttöjärjestelmän vaihdon ja kaikkien softien uudelleenasennuksellakaan... :D Mitä en tietty tämän vuoksi tehnyt, vaan aivan muista syistä. Käyttiksen halusin vaihtaa uudempaan ja vähän toiseen ja sen jälkeen piti asentaa muutkin jutut uusiksi.

Vieras

Hei ViimeinenJojo,

ViestiKirjoittaja Vieras » Ke Tammi 25, 2006 5:34 am

Onhan sulla jatkuvayhteyksinen nettiyhteys ? Siis laajaakaista tai vastaava ? Eli pysyt kuitenkin netissä koko ajan, on-linenä ? Pätkiikö vain terhi.net vai muutkin vastaavat ?

Joku verkkoyhteyden aikakatkaisu päällä ? Tsekkaa esim. Verkkoyhteydet - ko. yhteys - Ominaisuudet - Asetukset. Näin löydät vastauksen ainakin XP:ssä ...

T: Krisse Kuva


Avatar
ViimeinenJojo
Moderaattori
Viestit: 1138
Liittynyt: To Maalis 24, 2005 9:25 pm
Paikkakunta: Kangasala

ViestiKirjoittaja ViimeinenJojo » Ke Tammi 25, 2006 12:09 pm

Kiitokset, krisse,ehdotuksista! Ikävä kyllä, ne ei kuitenkaan "tärppää". :D

Lentelen siis pihalle riippumatta siitä, että olenko fyysisesti ihan työpaikalla ja sieltä käsin Terhissä vai olenko kotoa käsin. Yhteydet kotoakin ovat sitä luokkaa, että pysyn on-linenä koko ajan ja mitään aikakatkaisua ei ole - ainoastaan noin kerran-pari vuorokaudessa pitää antaa salasana, mutta sekään ei siis katkaise yhteyttä. Työasioiden vuoksi tuo yhteyden pätkiminen tai katkeaminen ois fataali ongelma. Yhteyden katkeaminen tai pätkiminen väärässä kohtaa vois aiheuttaa varsin veikeitä seuraamuksia.

Ja tosiaan, en siis lentele miltään muilta keskustelupalstoilta tai muiltakaan sisäänloggautumista vaativista paikoista veke.

Avatar
webbie
Ylläpito
Viestit: 296
Liittynyt: Ti Marras 11, 2003 4:49 pm
Aloituspaino: 0
Tavoitepaino: 0
Pituus: 0
Paikkakunta: Haukivuori
Viesti:

ViestiKirjoittaja webbie » Su Tammi 29, 2006 12:28 pm

VJ, onko nyt edelleen ongelmia? Päivitin keskustelun


Palaa sivulle “OHJEET (ja testaus)”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija