Sivu 1/1

Vaklailijat

Lähetetty: Su Joulu 07, 2008 6:06 pm
Kirjoittaja Laihiss
Google [Bot], Google Adsense [Bot], Yahoo [Bot]

Mitä nuo tommoset vakoilee keskusteluja?

Re: Vaklailijat

Lähetetty: Ma Joulu 08, 2008 12:51 am
Kirjoittaja Mimmuli
http://en.wikipedia.org/wiki/Googlebot

Tuolla vähän selitystä asiasta :)

Re: Vaklailijat

Lähetetty: Ma Joulu 08, 2008 2:02 am
Kirjoittaja Laihiss
Niin mut löytyykö salaiset keskustelut jostain julkisina?

Re: Vaklailijat

Lähetetty: Ma Joulu 08, 2008 10:24 am
Kirjoittaja Mimmuli
Salainen keskustelu? Päiväkirjat eivät näy muuta kuin rekisteröityneille keskustelijoille, privaattiviestit näkyvät vain tuolla omassa lootassa mutta kaikki muut ovat kyllä ihan kaikkien tänne "eksyvien" luettavissa.

Re: Vaklailijat

Lähetetty: Ma Joulu 08, 2008 12:23 pm
Kirjoittaja ViimeinenJojo
Laihiss kirjoitti:Niin mut löytyykö salaiset keskustelut jostain julkisina?

Muotoillaan asia näin. Minä tein Googlella haun ja se hakutuloksina tuli Terhi-keskusteluja, jotka ovat ns. julkisia eli näkyvät myös rekisteröimättömille jäsenille. Kyseinen haku ei tuonut yhtäkään tulosta, joiden sisältönä ois ollut keskusteluja Päiväkirjat-osiosta. Tämä testi ei tietenkään ole 100% varma, mutta ehkä suuntaa antava.

Mutta, kannattaa muistaa, että kuka tahansa voi rekisteröityä Terhiin eli sitä ei ole mitenkään rajoitettu.

Monilla keskustelupalstoilla on osioita, jotka näkyvät vain rekisteröityneille käyttäjille - tämä saattaa tuottaa mielikuvan jotenkin suljetusta yhteisöstä, jonne voi kirjoittaa paljon vapaammin kuin ihan julkisesti, esim. blogiin kirjoittaisi. Kannattaa kuitenkin muistaa, että suurimpaan osaan foorumeita voi tosiaan rekisteröityä kuka vaan ja kaikilla foorumeilla on aikas paljonkin ihmisiä, jotka vain lukevat viestejä, he eivät siis kirjoita koskaan mitään. Kirjoitetuilla viesteillä voi siis olla paljon enemmän lukijoita kuin kirjoittaja olettaa.

Tarkoitus ei ole pelotella, mutta halusin vain muistuttaa, että keskustelualueen näkyminen vain rekisteröityneille on varsin heikko suoja. Kannattaa siis miettiä, mitä kirjoittaa - jos jonkun asian paljastuminen/julkitulo olisi todellakin katastrofi, niin silloin vain rekisteröityneillekään näkyvä osio ei ole sopiva paikka sen asian kirjoittamiseen. Useimmiten ongelmia ei ole - aika harvalla meillä on lähipiirissä sellaista ihmistä, jonka pääasiallinen harrastus olisi kaivaa toisista ikäviä tietoja netistä ja tarinoida niitä sitten naapurille. Mutta, teoriassa tämä on mahdollista ja kohtuu helppoa, joten kaikista arkaluontoisimmista asioista kannattaa olla vaiti, jos (kun) viesteissä on myöskin sellaista tietoa, mistä tutut voisivat tunnistaa.

Re: Vaklailijat

Lähetetty: Ma Joulu 08, 2008 1:44 pm
Kirjoittaja Babo67
Miks niit Bootteja on täällä niin paljon nykyisin?

Re: Vaklailijat

Lähetetty: Ti Joulu 09, 2008 11:14 am
Kirjoittaja webbie
Haku-sivustojen botteja on todennäköisesti vain sattumalta paljon täällä juuri nyt. Botit eivät pääse alueille joihin vaaditaan rekisteröinti.

Botit käyvät selaamassa sivuston läpi aina säännöllisin väliajoin että hakutulokset tulisivat oikein. Botit päivittävät muuttuneet ja uudet sivut hakutuloksiin. Boteista ei ole mitään varaa tai haittaa, päinvastoin. Sivusto löytyy helpommin esim. googlesta.

Re: Vaklailijat

Lähetetty: Ke Joulu 24, 2008 4:20 am
Kirjoittaja Laihiss
Niiltä voisi vaatia, että toimivat näkymättöminä.

Re: Vaklailijat

Lähetetty: Ke Joulu 24, 2008 12:25 pm
Kirjoittaja ViimeinenJojo
Niinkö?

Se on jännä, miten ihmiset ajattelee asioista eri tavalla. Minusta nimittäin on taasen mukavampi, että tekevät sit reilusti julkisesti mitä tekevät, jolloin porukka näkee, että tuommoista toimintaa on ja voi juurikin sit kysyä, että mitäs ihmettä nuo botit oikein on.

Toisaalta kyllä tarkemmin ajateltuani ymmärrän pointin, että ois kiva, että eivät näkyisi tuolla - tulee ehkä vähän sellainen "valvontakamera" fiilis.

Mutta joo, nämä erilaiset ajatusmaailmat ovat just näitä keskustelupalstojen hyviä puolia, tulee tajuttua, että muitakin, yhtä hyviä ja oikeita näkemyksiä on olemassa eli että se oma näkemys ei ole se ainoa ja oikea. :D

Re: Vaklailijat

Lähetetty: Ti Tammi 06, 2009 8:42 am
Kirjoittaja webbie
Botit saa piiloon tarvittaessa asetuksista (minä voin laittaa) mutta tosi siitä huolimatta ne käyvät täällä ihan yhtä paljon