Ohjeita uusille terhiläisille?

Terhi Net tiedoitukset ja uutiset. Kysymykset ja ehdotukset ylläpidolle tänne.
Avatar
Mimmuli
Pikkuterhikki
Viestit: 216
Liittynyt: Ti Elo 10, 2004 2:39 pm
Aloituspaino: 0
Tavoitepaino: 0
Pituus: 0
Laihdutustapa: lchf
Paikkakunta: Vaasa
Viesti:

Ohjeita uusille terhiläisille?

ViestiKirjoittaja Mimmuli » Su Helmi 12, 2006 8:56 am

Hei webbie

Olisiko mahdollista saada tänne FAQ-listan lisäksi joku "Lue tämä ennen kuin kirjoitat" -ohjeet. Nykyään tänne tulee todella paljon uusia kirjoittajia, jotka postaavat aloituksiaan minne sattuu huomaamatta, että tietyn kategorian alla on jo useampi aloitus omasta aiheesta (jopa ensimmäisellä sivulla). Tiettyyn rajaan asti se on ihan ok, mutta varsinkin nykyään viestejä on niin paljon, että olisi mukavaa jos uudetkin osaisi jotakuinkin noudattaa terhiin muodostuneita pelisääntöjä alusta alkaen. Eihän tämä kaikkia "hätähousujen" aiheuttamia ongelmia poista, mutta toivottavasti vähentäisi niitä. Ajatusten vaihtoa asiasta löytyypi ketjusta http://www.terhi.net/keskustelut/viewtopic.php?t=2439

Tosin, joillekin tuntuu olevan vaikeuksia löytää tickerin ohjeet ja yhteinen esittelyketju, niin tiedä sit paljonko tuosta olis hyötyä :roll:

Nyt ei ollut tarkoitus yleistää, tänne on viime aikoina kirjautunut myös paljon uusia, joille sääntöjen sisäistäminen ei ole tuottanut vaikeuksia!
Remember, eating fat is not what makes you fat, it’s the inability to burn fat that makes you fat. ~Rosedale


Avatar
Flame
Moderaattori
Viestit: 89
Liittynyt: Ti Loka 04, 2005 2:41 pm
Aloituspaino: 90
Tavoitepaino: 65
Pituus: 170
Laihdutustapa: Miten milloinkin
Laihdutushistoria: 2005-2006 82,5kg -> 67kg
2007-2008 jojoilua 70kg ja 90kg välillä
2009 pientä painonnousua koko ajan
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Flame » Su Helmi 12, 2006 10:50 pm

Kokosin tämän ohjeen erinäisistä säännöistä ja ohjeista joita tälläkin foorumilla on jo esitetty sekä muokkaamalla muiden keskustelupalstojen sääntöosiosta joitakin tänne sopivia ohjeita. Kommentoikaa, lisätkää, poistakaa! Jos saataisiin tästä joku yhteinäinen kokonaisuus niin webbie voisi lisätä tämän johonkin näkyvälle paikalle / rekisteröitymisen jälkeen joutuisi aina tämän lukemaan. :D

Ennen kuin kysyt mitään, varmista keskustelun hakutoiminnolla ettei asiasta ole jo keskusteltu. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin sata postausta samasta aiheesta! Selaile foorumia etukäteen ja lueskele miten muut terhiläiset kommunikoivat, näin opit helposti ”netiketin” etkä suututa turhaan muita. Vanhoihin ketjuihinkin voi palata, ei haittaa vaikka ketjun viimeisin viesti on kirjoitettu puoli vuotta sitten. Itse olen myös huomannut, että itse kokemani ahaa-elämykset laihdutuksen saralla eivät aina ole kovin ainutkertaisia, moni muukin on huomannut saman asian kuin minä, jopa ennen minua!

Mikäli olet vasta rekisteröitynyt foorumille, lue FAQ (Usein kysytyt kysymykset)-osio tämän threadin lisäksi. Sieltä löydät vastaukset useimpiin teknisiin ongelmiin.

Avatarin teko-ohjeet löydät klikkaamalla profiilia ja selaamalla aivan sivun alalaitaan.Ohjeet tickerin tekoon löytyvät täältä. Samaisessa ketjussa voit myös kokeilla omasti toimivuutta joten tämän takia ei tarvitse luoda kokonaan uutta keskustelua!

Ole ystävällinen ja yritä kommentoida muiden juttuja rakentavassa sävyssä. Yritä kirjoittaa jo viestisi otsikkoon mitä se koskee jotta kiireisimmätkin lukivat näkevät nopeasti mistä on kysymys.

Viesteissä on suositeltavaa käyttää selkeää ja oikeaoppista kieltä, jotta lukijoiden on mahdollisimman helppo ymmärtää viestin sisältö. Viestissä kannattaa keskittyä olennaiseen ja karsia turha sälä pois. Mikäli vastaat toisen käyttäjän viestiin, kannattaa vastaukseen lainata vain vastattavan viestin ydinlauseet.

Törkeydet ja asiattomuudet eivät kuulu tänne.

Yritä postittaa viestisi oikeaan kategoriaan! Tutustu kategorioiden aihepiireihin etukäteen ja käytä hakua selvittääksesi, että onko joku muu mahdollisesti jo kirjoittanut samasta asiasta. Tässä lyhyesti kategorioista.

Yleinen keskustelu. Tänne voit postata mitä vaan, voit kuluttaa aikaasi erilaisten sana-assosiaatioketjujen parissa tai puhua lemmikeistä, mistä vaan! Tämän kategorian ensimmäisestä viestistä selviää myös ohjeet Tickerin tekoon.

Ilmoitustaulu. Tälle osastolle harvoilla on kovinkaan usein asiaa. Eli tämä on vain webbien tiedotuksia ja uutisia varten. Toki, jos haluat kysyä jotain terhiin liittyvää, voit sen tehdä täällä. Kyselyt onnistuvat myös privaattiviestinä webbielle.

Webbien työlista. Tämä on todellakin vain työlista.

Yleinen laihdutuskeskustelu. Tämän alle kaikki yleiset laihdutukseen liittyvät asiat kuten motivaatiovinkit, laihdutusteeveeohjelmien mainokset ja erittäin suositut viikon punnitustulokset.

ViisVeks. Alue kaikille, jotka haluavat pudottaa painoaan viitisen kiloa.

BMI-ketjut. Painoindeksi-luokittain jaotellut alueet. Mikäli haluat liittymisesi jälkeen kertoa muille terhikeille kuuluvasi tiettyyn painoindeksiluokkaan niin tee se jonkun toisen aloittamassa ketjussa! Älä siis luo uutta keskustelua vain kertoaksesi, että sinä olet mukana! Näitä ”turhia” muutaman viestin keskusteluja on terhissä aivan liikaa ja näiden seasta on välillä vaikea erottaa ”todellisia” keskusteluja tai avunpyyntöjä.

Päiväkirjat. Kuten nimikin jo kertoo, tällä alueella terhiläiset kirjoittavat päiväkirjojaan laihdutuksensa kulusta. Usein päiväkirjoissa keskustellaan muistakin aiheista kuten päivän kulusta, iloista ja suruista. Päiväkirjoja saa ja pitääkin kommentoida, myös uudet keskustelijat voivat kirjoittaa vanhojen konkareiden päiväkirjoihin pelotta. Jotkut päikyistä ovat hyvinkin pitkiä, mutta lue ainakin ensimmäinen postaus jotta tiedät päiväkirjan kirjoittajan lähtökohdat. Näin vältyt kysymästä tyhmiä kysymyksiä heti alkuunsa. Mikäli haluat aloittaa omasi heti, tee se kaikin mokomin. Kirjoita itsestäsi alkuun lyhyt esittely ja mahdolliset suunnitelmasi laihdutuksen/elämäntaparemontin suhteen. Tämän jälkeen voit kirjoittaa mitä mieleesi juolahtaa. Älä kuitenkaan postaa ”hei olen uusi täällä”-kirjoituksia tähän kategoriaan mikäli et aio ”päiväkirjaasi” pidemmälle kirjoittaa.

Laihdutusmenetelmät. Kirjoituksia erilaisista laihdutusmenetelmistä. Älä kuitenkaan sorru tuomitsemaan toisten menetelmiä tai hehkuttamaan omaasi ainoana ja oikeana, täällä on tarkoitus käydä rakentavia keskusteluja. Mm. Nutrauksesta ja Painonvartijoista on alueella monen monta keskustelua joten postaa kysymyksesi/kommenttisi jatkoksi, älä tee uutta keskustelua!

Ruokareseptejä. Täällä voit jakaa huippusalaiset reseptisi muiden kanssa. Otsikkoon olisi hyvä laittaa ainakin ruuan nimi ja mikäli tämä soveltuu erityisesti jonkun laihdutusmenetelmän alle, kirjoita sekin otsikkoon. Esimerkiksi. Karppaajan kanakeitto tai Pisteilijän nollapuuro. Näin alueella on helppo surffata ja reseptivinkit löytyvät helposti.

Liikunta ja urheilu. Keskustelua liikunnasta ja eri lajeista. Alueella myös suosittu ”Treenipäiväkirja”, tutustu ihmeessä! Täältä löydät hyviä vinkkejä ja mahdollisesti jopa uuden lajin itsellesi painonpudotuksen tueksi.

Kauneus. Keskustelua kauneudesta: muodista, kampauksista, meikeistä, ihonhoitotuotteista ja sisäisestä kauneudesta. Vinkkejä mm. Deodoranttien valintaan ja kynsien hoitoon.

Henkinen hyvinvointi. Nimensä mukaisesti keskustelua henkisestä hyvinvoinnista laihdutuksen tukena. Kerro ihmeessä omat vinkkisi!

eBasaari. Myy, osta, vaihda, lahjoita. Löydä lenkki- tai kirjekaveri!

Foorumille ovat tervetulleita kaikki ikään tai laihdutustapaan katsomatta! Nyt kun olet lukenut nämä ohjeet, voitkin siirtyä keskusteluiden pariin. Mukavia hetkiä Terhi.netin parissa!
-- Flame --


[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wSq5Z9e/]
Kuva
[/url]

Avatar
webbie
Ylläpito
Viestit: 296
Liittynyt: Ti Marras 11, 2003 4:49 pm
Aloituspaino: 0
Tavoitepaino: 0
Pituus: 0
Paikkakunta: Haukivuori
Viesti:

ViestiKirjoittaja webbie » Ma Helmi 13, 2006 1:48 pm

Hei!

Tuo näyttää hyvältä Flame! Voisin laittaa jo tuollaisenaankin (muutamin pienin tarkennuksin) :)

Avatar
ViimeinenJojo
Moderaattori
Viestit: 1138
Liittynyt: To Maalis 24, 2005 9:25 pm
Paikkakunta: Kangasala

ViestiKirjoittaja ViimeinenJojo » Ma Helmi 13, 2006 3:20 pm

Minusta olisi kiva, jos ohjeissa ois jotain muistutusta myös avattarien koosta. En tiedä, olenko ainoa, jonka silmää häiritsee, jos avattaret rupeavat olemaan niin isoja, että tämä itse tekstiosion leveys menee "sekaisin". Lähinnä itseäni siis hämää ne varsin leveät avattaret - korkeus ei niinkään häiritse, koska se ei vaikuta tekstiosioon vastaavasti.

Avatar
pallervo
Viestit: 25
Liittynyt: Ma Tammi 30, 2006 1:18 am
Aloituspaino: 105
Tavoitepaino: 65
Pituus: 160
Laihdutustapa: xtravaganza
Laihdutushistoria: Jojottelua lukuisin eri keinoin.
Paikkakunta: Raisio

ViestiKirjoittaja pallervo » Ma Helmi 13, 2006 10:01 pm

ViimeinenJojo kirjoitti:Minusta olisi kiva, jos ohjeissa ois jotain muistutusta myös avattarien koosta. En tiedä, olenko ainoa, jonka silmää häiritsee, jos avattaret rupeavat olemaan niin isoja, että tämä itse tekstiosion leveys menee "sekaisin". Lähinnä itseäni siis hämää ne varsin leveät avattaret - korkeus ei niinkään häiritse, koska se ei vaikuta tekstiosioon vastaavasti.

No, nyt kehtaan minäkin nipottaa. :hehehehe Tuon saman voisi nimittäin mainita noista pituus-/aloituspaino-teksteistä tuossa alareunassa. Joillakin on siinä niin paljon väliaikaraporttejakin, että heidän viestinsä levittävät tekstikenttää.


Avatar
Flame
Moderaattori
Viestit: 89
Liittynyt: Ti Loka 04, 2005 2:41 pm
Aloituspaino: 90
Tavoitepaino: 65
Pituus: 170
Laihdutustapa: Miten milloinkin
Laihdutushistoria: 2005-2006 82,5kg -> 67kg
2007-2008 jojoilua 70kg ja 90kg välillä
2009 pientä painonnousua koko ajan
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Flame » Ti Helmi 14, 2006 12:42 am

Mä olen samaa mieltä avatarista ja yritän kovasti tehdä omalleni jotain :D Saa laittaa tuon suoraan ja tehdä korjauksia niin paljon kun tykkää, kirjoitin sen kerralla valmiiksi enkä jaksanut enää lukea läpi joten kirjoitus/asiavirheitä on saattanut eksyä joukkoon :oops:
-- Flame --


[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wSq5Z9e/]
Kuva
[/url]


Palaa sivulle “Ilmoitustaulu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa