Ruisleivän ohjetta?

Kevyempää ruokaa!

Valvojat: ViimeinenJojo, Flame

Avatar
Miinu.s
Pikkuterhikki
Viestit: 269
Liittynyt: To Syys 20, 2007 4:09 pm
Aloituspaino: 120
Tavoitepaino: 65
Pituus: 165
Laihdutustapa: RePa

Ruisleivän ohjetta?

ViestiKirjoittaja Miinu.s » Ke Kesä 02, 2010 3:58 pm

Tahtoo opetella tekemään ruisleipää! Onko kansalla hyväksi havaittuja ohjeita? Netistähän löytyy niitä loputtomiin, mutta on vaikea valita, mikä olisi hyvä ja helppo (saa olla työläs, mutta en pidä ohjeista joiden onnistuminen on tuurista tai pitkästä harjoittelusta kiinni :roll:).
"Onni ei tule valmiina vaan ihmisen omista teoista."[Päiväkirja]
Äippälomailua ja imettäjän arkea, painonhallinta sivuroolissa.

Kuva


Avatar
tyynekaarina
Viestit: 94
Liittynyt: Ti Elo 17, 2004 8:57 pm
Aloituspaino: 0
Tavoitepaino: 2
Pituus: 175
Laihdutustapa: osta vain sen, minkä syöt
Laihdutushistoria: vuodesta 1977>
Viesti:

Re: Ruisleivän ohjetta?

ViestiKirjoittaja tyynekaarina » Ke Joulu 01, 2010 8:01 pm

Vuoka Ruisleipä
Onnistuu vuoden varmasti
1,5 tuntia, 180 - 200 astetta 3 x 1,5 L vuoka

1,8 L vettä
3 dl leipämallasta
Perunasosejauhoa n. 100g
3 dl Pellavansiemeniä
3 dl Auringonkukansiemeniä
2 dl kuorittuja Seesamin siemeniä
1,5 rkl n. 33g suolaa
100g / 2 palaa hiivaa
1 - 2 dl leipäsiirappia
22 dl ruisjauhoa 4/5 osaa
5,5 dl vehnäjauhoa 1/5 osa
HUOMIO on oltava 1/5 osa vehnäjauhoa, koska muuten murenee sivuttaessa,
ruisjauhossa ei ole sitkoa.

Alusta tasaiseksi anna, kohota
Jaa taikina kolmeen osaan
1,5 litran voideltuun pitkulaiseen vuokaan,
voiteluun ei käy kevyt levitteet jää kiinni eli leivonta margariinia tai voita.
Anna nousta vuossa, laita kylmään uuniin ja uunipäälle
Paisto 1,5 - 2 tuntia, 200–180 astetta kunnes irtoaa hieman vuokien reunoista
(tuo kolme vuokaa, on sähköuuniin taloudellisin paisto tapa, uuni täynnä)
Leipää tulee ohjeella 4,8 - 4,5 kg.

Pakastan leivän aina valmiina siivuina.
Eli paistamista seuraavana päivänä siivutan hyvällä sahateräveitsellä.
Ei mene hukkaan ja on aina tuore leipä.
Sulattamalla leivänpaahtimessa tulee kuiva ja rap-sakka pinta.
Lapsenlapset eivät tykkää hapatetusta leivästä (maitohappo) joka tuolla
viewtopic.php?f=10&t=1961
Molemmat syövät tätä leipää.
Kuva En oo kaunis, mutta KOMIA


Palaa sivulle “Ruokareseptejä”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa