Mie tykkään rahka”pirtelöstä”. Laitan purkillisen persikkalohkoja tai ananaspaloja (tai muita säilykehedelmiä) mehuineen kulhoon, surruuttelen sauvasekoittajalla mössöksi, laitan sekaan rahkan (ja ohennan tarvittaessa maidolla tai vedellä, niin että sitä pystyy juomaan lasista). Mausteeksi laitan joskus ripauksen vaniljasokeria. En pidä kovin makeasta, joten seos ei miun makuun kaipaa sokeria.
Suosikkini on kuitenkin suolainen rahkalevite. Rahkan sekaan vähän öljyä ja paljon mausteita (esim. valkosipulia, aurinkokuivattua tomaattia, kuivia tai tuoreita yrttejä, pippuria…) On hyvää leivän kanssa ja säilyy muutamia päiviä jääkaapissa. Tai no säilyy ja säilyy.

Jos teen valkosipulista rahkaa, se menee yleensä alas illan aikana. Yleensä syön sen dippaamalla siihen kasviksia tai oikein kovan himon sattuessa suoraan lusikalla purkista.
