JOULUKEITTIÖ: perinteisiä, päivitettyjä, kevennettyjä?

Kevyempää ruokaa!

Valvojat: ViimeinenJojo, Flame

Avatar
Miinu.s
Pikkuterhikki
Viestit: 269
Liittynyt: To Syys 20, 2007 4:09 pm
Aloituspaino: 120
Tavoitepaino: 65
Pituus: 165
Laihdutustapa: RePa

JOULUKEITTIÖ: perinteisiä, päivitettyjä, kevennettyjä?

ViestiKirjoittaja Miinu.s » Su Joulu 06, 2009 2:51 pm

Tähän ketjuun voitaisiin kerätä erityisen onnistuneita perinteisiä jouluruokaohjeita, kevennettyjä tai modernisoituja versioita tutuista herkuista sekä joulupöytään sopivia uusia luomuksia ja löytöjä. :xmas



Oma tämän pikkujoulukauden löytyöni on piparkakkumousse, joka on älyttömän helppo ja nopea, sen voi tehdä etukäteen valmiiksi ja maistuu hetken jääkaapissa seisoneena entistä paremmalle.

1 tlk Flora Vanilla Cremeä
1 prk (200g) tuorejuustoa (Pirkka, 15%)
12 keskikokoista piparkakkua

Vatkaa Vanilla Creme vaahdoksi, sekoita joukkoon tuorejuusto. Murskaa piparit kulhossa tai muovipussissa murusiksi, sattumia saa jäädä joukkoon. Jätä syrjään himppu piparimuruja koristelua varten. Seuraavaksi voit joko sekoittaa piparimurut vaahtoon ja asetella piparivaahdon jälkiruoka-astioihin tai asetella vaahtoa ja piparimuruja kerroksittain jälkiruoka-astioihin. Ripottele pinnalle piparimuruja. Valmis!

Itse laitettiin annokset kuohuviinilaseihin, ja tuosta ohjeesta tuli kahdeksan ihan täyttä lasillista. Kahdeksaan annokseen jaettuna tulee 140kcal/annos, ja tuon on sen verran makeaa että yhtään isompaa annosta ei kaivannut. Piparit pehmenee mukavasti kun jälkkäri odottelee tovin jääkaapissa, eikä se varmasti miksikään mene vaikka odottaisi seuraavaan päivään hyvin peitettynä. Ohje on melko suoraan Harald-ravintolan pikkujoulumanusta, joten kaikki kunnia heille.
"Onni ei tule valmiina vaan ihmisen omista teoista."[Päiväkirja]
Äippälomailua ja imettäjän arkea, painonhallinta sivuroolissa.

Kuva


Avatar
CeilingCat
Vilahtelijaterhikki
Viestit: 791
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 12:30 am
Paikkakunta: Tampere

Re: JOULUKEITTIÖ: perinteisiä, päivitettyjä, kevennettyjä?

ViestiKirjoittaja CeilingCat » To Marras 18, 2010 9:09 pm

Mun joulu ei tule ellei pöydässä ole punajuuri-aurapaistosta! Mitään superkevyttähän tämä ei ole, mutta jouluna saakin tehdä poikkeuksen.
Eli ihan säilykepurkista raastaa punajuuria uunivuuallisen melkein täyteen, tasoittelee pinnan. Päälle sivelee lusikalla ohuen kerroksen smetanaa ja päälle murustelee aurajuustoa. Uuniin, olisiko 175 asteeseen niin kauan että kuumenee/juusto sulaa/saa ihan pikkisen väriä reunoihin... Ai että on namskis.

Ja kevyempää saa, mitä enempi punajuurta tai suhteessa vähempi noita epäterveellisiä!
Tätä voin suositella todella lämpimästi, kuuluu sienisalaatin, kinkun ja sinapin kanssa meitsin joulun neljän kärkeen, ehdottomasti!
You can't buy happiness
but you can buy wine
and it's almost the same thing.


Palaa sivulle “Ruokareseptejä”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa