Kevyttä ja edullista ruokaa koko perheelle?

Kevyempää ruokaa!

Valvojat: ViimeinenJojo, Flame

Avatar
Nappu
Viestit: 25
Liittynyt: To Syys 21, 2006 10:23 pm
Aloituspaino: 106
Tavoitepaino: 70
Pituus: 169
Laihdutustapa: Kohtuudella kotiruoka ja reippaasti liikuntaa.
Laihdutushistoria: Liian pitkä... Viimeisen elämäntapamuutoksen ensimmäinen päivä 5.10.2010.
Viesti:

Kevyttä ja edullista ruokaa koko perheelle?

ViestiKirjoittaja Nappu » Ma Tammi 05, 2009 3:57 pm

Nyt olis siis hakusessa hiukan vaihtelua ruokalistaan. Meidän perheyhtymään kuuluu siis aikuisten lisäksi kolme lasta (enemmän tai vähemmän ronkeleita.. :wink: ) joten suht yksinkertaiset ruoat on ne, mitkä uppoo parhaiten.

Ja sit pitäis vielä olla edullista. Jään syksyyn asti kotihoidontuelle, joka ei kovinkaan paljon lompakkoa kasvata, joten perusruoka arkena saisi olla mieluiten suht halpaa...

Meillä syödään perinteisiä keittoja, ja "vuokaan ja uuniin"-tyyppisiä ruokia paljon, mutta vaihtelua hiukan kaipaisin. Mikä on sinun paras "kevyt ja edullinen"- reseptisi?

Tässä yksi mitä meillä tehdään aina välillä. Tekee kauppansa myös lapsille, on tarpeeksi yksinkertaista.

1 pkt seitiä (ihan pakasteena)
perunasipulisekoitusta (silleen sopivasti)
pakastemaissia (tai muita kasviksia)
ruoka"kermaa" n. 3dl (mahd. kevyttä tietenkin)
suolaa ja pippuria (sitruunapippuria)

Heitä voidellun vuoan pohjalle perunasipulisekoitusta. Lado päälle suht pieniksi kuutioiksi leikatut kalat. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita sekaan vielä pakastemaissia (tai muita vihanneksia) ja päälle vielä perunasipulisekoitusta, niin että muut aineet peittyvät. Kaada joukkoon ruokakerma ja tökkää uuniin. 200 C ja n. 1,5 h. (riippuu hyvin paljon uunista ja siitä, onko kalat kuinka jäässä..) Tarjoa lisäksi punajuuria, raejuustoa ja salaattia. :)

Ei todellakaan mitään gourmeeta, mutta tarpeeksi yksinkertaista arkiruokaa koko perheelle. :)

Nappu
Tavoitteena "hyvän olon paino", mahdollisesti jotain 70-75 kilon välillä...


Avatar
sipuli
Vilahtelijaterhikki
Viestit: 797
Liittynyt: Ti Touko 22, 2007 10:18 am
Aloituspaino: 158
Tavoitepaino: 99
Pituus: 170
Laihdutustapa: Easy Diet
Viesti:

Re: Kevyttä ja edullista ruokaa koko perheelle?

ViestiKirjoittaja sipuli » To Tammi 08, 2009 8:00 pm

Siako teki usein lapsille keitettyjen perunoiden kanssa uunissa ruokaa, jossa vuokaan laitettiin seipaloja / makkaranpaloja, päälle kaadettiin ketsupilla maustettu valkokastike.

Kalan lisukkeena on etikkapunajuuri-omenaraaste yleensä tykättyä.

Pikaruokana sekoitus 2 tölkkiä hernekeittoa, 1 tölkki valkoisia papuja tomaattikastikkeessa (halutessa myös jauhelihaa/ nakinpaloja/ kinkunpaloja).

Kasvissosekeitto (esim peruna-porkkana-sipuli) nakinpalalisällä, jos ei ilman suju.

Laiskan sämpylät eli peltileipä: sämpylätaikina, joka kohotetaan ja paistetaan pellillä, leikataan ruuduiksi.

Munakkaat eri täyttein.


Muutamia ehdotuksia... :)
Kuva

Avatar
Miinu.s
Pikkuterhikki
Viestit: 269
Liittynyt: To Syys 20, 2007 4:09 pm
Aloituspaino: 120
Tavoitepaino: 65
Pituus: 165
Laihdutustapa: RePa

Re: Kevyttä ja edullista ruokaa koko perheelle?

ViestiKirjoittaja Miinu.s » To Tammi 15, 2009 6:24 pm

Minä teen kiusauksia... 500g perunasuikaleita pakkasesta, 300-400g kasviksia (paprikasuikaleet, kukkakaali, porkkana, keittojuurekset, kaikki käy, itse käytän lähes aina pakastekasviksia) ja 150-300g "lihaa" kypsänä (kylmä- tai lämminsavulohi, broileri, makkara, jauheliha, lihasuikaleet, kinkkukuutiot...). Päälle 3,3 dl Täyteläinen Ruoka 2% "kermaa" ja tunniksi uuniin. Munamaitokin käy kerman tilalle.

Ja keittoja. Kana-, seiti-, kylmäsavulohi-, nakki-, jauheliha... Lisäksi lihan kanssa sopivat kasvikset (esim. kanan kanssa maissia, porkkanaa ja paprikaa pakkasesta), perunaa tai runsaskuituista pastaa ja liemikuutio(t).

Tässä jotain ohjeita:

Ahdin sosekeitto kuudelle

400 g pakasteseitiä
2 dl tomaattimurska
200 g perunasuikaleita (pakaste)
450 g kasviksia pakkasesta (vihannessuikaleet/keittojuurekset)
1 dl vähärasvaista tuorejuustoa
12 dl vettä
2 kalaliemikuutiota
halutessasi mausteita (suolaa, sitruunamehua, sokeria, valkopippuria...)

Kaikki tuorejuustoa lukuunottamatta kattilaan, keitä kunnes kaikki on kypsää, lisää tuorejuusto ja soseuta.


Keltainen kalakeitto

400 g tuoretta tai pakastettua turskaa tai seitiä
3 kpl porkkanoita
2 kpl perunoita (mielellään soseutuvaa lajiketta, esim. herthaa)
1 rkl rypsiöljyä
1 tl currya
2 kpl kalaliemikuutioita
0,5 rkl vastapuristettua sitruunamehua
0,25 tl valkopippuria
2 rkl hienonnettua persiljaa

Paloittele kala. Raasta perunat ja porkkanat karkeaksi raasteeksi. Keitä kasvisraastetta kalaliemessä hetki, lisää kala, keitä kypsäksi. Mausta.


Nopea savukalakeitto

1 l vettä
2 kalaliemikuutiota
1 laakerinlehti
6-8 kokonaista mustapippuria
1 pss kasvissuikaleita (pakaste)
250 g peruna-sipulisuikaleita (pakaste)
200 g pakasteseitiä
40 g kylmäsavulohta
tilliä tai ruohosipulia

Lisää kattilaan vesi, laakerinlehti, pippurit ja liemikuutiot, kiehauta. Lisää kiehuvaan veteen kasvissuikaleet ja peruna-sipuli, keitä pari minuuttia. Lisää paloiteltu seiti, kiehauta. Lisää suikaloitu lohi, kuumenna kiehuvaksi. Lisää tilli/ruohosipuli. Tarjoile.


Savukalakiusaus

1 pkt (150 g) kylmäsavukirjolohiviipaleita
1 ps (500 g) perunasuikaleita (pakaste)
½ ps (à200g) sipulikuutioita (pakaste)
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
½ dl tilliä hienonnettuna
3 dl ruokakermaa

Kaada vuokaan puolet jäisistä perunasuikaleista ja sipulikuutiot. Ripottele päälle suolaa sekä pippuria. Levitä vuokaan lohiviipaleet ja mausta ne tillillä. Kaada päälle loput perunat ja mausta ne suolalla sekä pippurilla. Lisää ruokakerma. 200 astetta, 50-60 min.


Kana-maissikeitto kuudelle

400 g hunajamarinoituja broilerinsuikaleita
5 kpl perunaa
5 kpl porkkanaa
100 g maissinjyviä (pakaste)
1 dl Flora Kevyt&Paksua
2 kpl kanaliemikuutio

Paista kana. Keitä juurekset kypsiksi kanaliemessä. Lisää kana ja maissi, keitä hetki. Lisää kerma.


Aurinkokeitto

450 g broilerifileetä hunajamarinadissa
125 g sulatejuustoa (esim. koskenlaskija)
500 g peruna-sipulisekoitusta
1 rkl rypsiöljyä
8 dl vettä
1 kpl kanaliemikuutio
1 tl currya

Ruskista broilerisuikaleet rypsiölyjssä. Kiehauta 8 dl vettä ja lisää pussillinen peruna-sipulisekoitusta. Mausta kanaliemikuutiolla ja curryllä. Lisää paistetut broilerin suikaleet ja sulatejuusto. Keitä kypsäksi.


Hyötyykö näistä kukaan? Voin laittaa lisää, mutta vain jos joku näillä tekee jotain.
"Onni ei tule valmiina vaan ihmisen omista teoista."[Päiväkirja]
Äippälomailua ja imettäjän arkea, painonhallinta sivuroolissa.

Kuva

Avatar
Babo67
Vilahtelijaterhikki
Viestit: 584
Liittynyt: Ke Tammi 12, 2005 11:51 pm
Aloituspaino: 98
Tavoitepaino: 77
Pituus: 170
Laihdutustapa: Tervellistä ruokaa ja sokerit ja rasvat pois
Laihdutushistoria: Jojoilua.....
1999--120 kg
2001-- 76 kg
2004--99
2005--74
2006--82
2008--93
2009--100
2010--93
2011--96
2012--98
2013--98
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Kevyttä ja edullista ruokaa koko perheelle?

ViestiKirjoittaja Babo67 » To Tammi 15, 2009 10:08 pm

Minä teen :D
Kuva

Avatar
Miinu.s
Pikkuterhikki
Viestit: 269
Liittynyt: To Syys 20, 2007 4:09 pm
Aloituspaino: 120
Tavoitepaino: 65
Pituus: 165
Laihdutustapa: RePa

Re: Kevyttä ja edullista ruokaa koko perheelle?

ViestiKirjoittaja Miinu.s » To Tammi 15, 2009 10:52 pm

Raidallinen mehevä kalapaistos

300 g nahatonta lohta
2 porkkanaa
4 perunaa
pala lanttua
pala palsternakkaa
1 purjo tai 1-2 sipulia
½ tl suolaa
valkopippuria
2½ dl ruokakermaa (kevyt)
1-2 dl tilliä

Leikkaa kuoritut juurekset ohuiksi viipaleiksi, samoin sipuli/purjo. Viipaloi kala vajaan sentin paloiksi. Lado öljyttyyn vuokaan kerroksittain, tilliä kalan alle ja päälle. Mausta kerrosten välit suolalla ja pippurilla. Lisää kermaa kerrosten väliin ja pinnalle, säästä noin puolet. Lisää loput kermat paiston aikana, lopuksi huuhtele kermatölkki vesitilkalla ja lisää vuokaan. Kypsennä 180-200 asteessa reilu tunti.


Savukalarisotto

2 tl kasviöljyä
1-2 sipulia hienonnettuna
1 tl currya
2 dl risotto- tai pitkäjyväistä riisiä (160 g)
5 dl kala- tai kasvislientä
200 g savusiikaa tai –ahventa ruodottomina paloina
2-3 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa tai tilliä
1 kovaksi keitetty kananmuna lohkoina

Kuumenna öljy pinnoitetussa kattilassa tai padassa. Lisää hienonnettu sipuli ja paista sitä 2-3 minuuttia, kunnes se on läpikuultava. Ripottele curry sipulin joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää riisi sekä neste ja kuumenna kiehumispisteeseen. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 20-25 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt ja riisi on kypsää. Lisää risottoon paloiteltu savukala sekä hienonnettu persilja tai tilli ja kuumenna tarvittaessa pari minuuttia. Koristele risotto kananmunalohkoilla.


Keltainen kanakeitto

300 g maustamatonta broilerinsuikaletta
1 tl kurkumaa
tilkka öljyä
1-1½ l kanalientä
1 dl riisiä
½ pienestä purjosta
2 porkkanaa
½ dl pakastemaissia
1 rkl tuoretta silputtua kirveliä
suolaa
mustapippuria

Paista broilerinsuikaleet kypsäksi pannulla, mausta kurkumalla. Lisää kattilaan kanaliemi, broilerinsuikaleet ja riisi. Pese ja suikaloi purjo ja porkkana, lisää kattilaan. Keitä kunnes porkkana on hieman pehmennyt. Lisää maissi ja kirveli, mausta ja kiehauta.


Broilerivuoka

400 g marinoituja broilerisuikaleita
8 perunaa
4 porkkana
2 sipulia
pala lanttua
mausteita (suolaa, pippurisekoitusta, currya)
4 dl vettä

Kasvikset kuutioidaan pieneksi ja laitetaan mieluiten kannelliseen uunivuokaan kerroksittain. Keskelle kerroksia ladotaan broilerisuikaleet. Lisätään mausteet ja noin 4 dl vettä. Haudutetaan uunissa 175° n. 45 minuuttia, kunnes kasvikset ja kana ovat kypsiä.


Broileria kasvispedillä kuudelle

6 kpl tomaatteja
1 kpl munakoisoja
0,5 dl vettä
6 kpl broilerin rintafileitä
2 tl rypsiöljyä
1 tl suolaa

Täyte
75 g voita
2 tl sitruunamehua
4 kpl valkosipulinkynsiä
1 dl persiljasilppua
0.5 tl pippurisekoitusta

Pese kasvikset. Lohko tomaatit ja paloittele munakoiso vuoan pohjalle. Lisää vesi. Pyyhi broilerifileiden pinta. Paista fileisiin kauniin kullanvärinen pinta pienessä öljytilkassa paistinpannulla. Jäähdytä ja viillä fileisiin tasku. Hiero suolaa sisä- ja ulkopintaan. Valmista täyte. Sekoita pehmenneeseen voihin sitruunamehu, murskatut valkosipulinkynnet ja persiljasilppu. Rouhi mukaan pippurisekoitusta. Lusikoi täytettä fileiden sisään. Nosta broileripalat kasvisten päälle vuokaan. Mausta pinta pippurisekoituksella. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.


Luvattoman nopea broilericurry

300g maustamattomia broilerinsuikaleita
tilkka öljyä
500g pakasteperuna-sipulisekoitusta
1 tlk Wok'n'Roll curryateriakastiketta
400 g pakastekasvissuikaleita
tuoretta oreganoa

Paista broilerisuikaleet, lisää peruna- ja kasvissuikaleet, paista vielä 10 min. Kaada kastike sekaan, kuumenna. Koristele tuoreella oreganolla.


Nakkiminestrone kahdeksalle

1 pss keittojuureksia
1,5 dl tummaa makaronia
300 g nakkeja
200 g pakasteherneitä
400 g tomaattimurskaa
100 g sipulia
1 kpl lihaliemikuutio
2 kpl valkosipulin kynttä

Kiehauta noin 1,5 litraa vettä ja lisää tomaattimurska, keittojuurekset, makaroni ja lihaliemikuutio. Keitä makaronien keittoajan mukaan lähes kypsäksi välillä hämmentäen. Sillä aikaa kun ainekset kiehuvat, ruskista pilkotut nakit pannulla ilman rasvaa. Lisää ruskistamisen loppuvaiheessa pakastesipulikuutiot ja purista sekaan valkosipuli. Mausta reilusti oreganolla, basilikalla ja mustapippurilla. Anna muhia hetken miedolla lämmöllä. Kun makaroni ja kettojuurekset ovat kypsiä, lisää keittoon nakki-sipuli- seos ja pakasteherneet. Kiehauta keitto vielä ennen tarjoamista.


Paprika-jauhelihakeitto

200 g vähärasvaista naudan paistijauhelihaa
300 g paprikasuikaleita (Pirkka pakaste, 0,89€!)
4 kpl perunaa
2 kpl lihaliemikuutiota

Paista ja mausta jauheliha oman maun mukaan. Kuori ja paloitele perunat, keitä lihaliemessä lähes kypsiksi. Lisää paprika ja jauheliha, keitä vielä hetki.


Siinä jotain. Paljon hyviä ohjeita löytyy sivuilta www.pirkka.fi ja www.kiloklubi.fi (vaatii rekisteröitymisen mutta on ilmainen).


Palaa sivulle “Ruokareseptejä”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot] ja 5 vierailijaa