Pisteilijöille

Kevyempää ruokaa!

Valvojat: ViimeinenJojo, Flame

Avatar
nyt_lähtee
Viestit: 4
Liittynyt: Ke Helmi 01, 2006 9:06 pm
Aloituspaino: 0
Tavoitepaino: 0
Pituus: 0
Paikkakunta: Pohjois-Karjala
Viesti:

Pisteilijöille

ViestiKirjoittaja nyt_lähtee » Ke Tammi 23, 2008 8:12 pm

Flamen pyynnöstä, päiväkirjassani mainitut painonvartijoiden reseptit... (toivottavasti ei kauheasti tule kirjoitusvirheitä kun on tuota tekstiä...)

Pehmeä porkkanasosekeitto 4 annosta: yksi annos 1 piste, koko ohje 4,5 pistettä

1 ps (200g) pakastettuja sipulikuutioita
1 l vettä
1-2 liemikuutiota
500 g pakastettua porkkanasosetta
0,5 - 1 tl inkivääritahnaa tai noin 1 tl jauhettua inkivääriä
2 dl pakastettua perunasoseainesta (Oolannin)
50 g sulatejuustoa (rasvaa enintään 10%)

Pinnalle voi halutessaan laittaa ruohosipulia/keitettyjä porkkanaviipaleita

1. kuumenna jäisiä sipulikuutioita kattilan pohjalla, kunnes ne pehmenevät. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita joukkoon liemikuutio tai kaksi. Tyhjennä jäinen porkkanasose kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä hiljaisella lämmöllä kannen alla 5-10 minuuttia. Mausta inkiväärillä.
2. sekoita jäinen perunasoseaines keiton sekaan ja lisää sulatejuusto nokareina. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes juusto sulaa.

Vinkki: osan porkkanasoseesta voi korvata lanttusoseella - ei vaikuta pisteisiin

Vikkelä vihannespata 4 annosta: yksi annos 3 pistettä, koko ohje 12

1 pss (200 g) pakastettuja sipulikuutioita
1 pss (n. 300 g) pakastettuja wok-vihanneksia (esim. acapulco sun)
1/2 prk (200 g) tomaattimurskaa (esim. chilillä maustettua)
1 pieni prk (n. 180 g) herkkusieniä kokonaisia tai viipaleita
1 laakerinlehti
1 tl paprikajauhetta
0,25 tl rouhittua mustapippuria
1 tl kuivattua timjamia
0,25 tl (yrtti)suolaa
1 dl vettä
1/2 prk (210 g) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
1/2 prk (200 g) säilöttyjä kikherneitä (esim. Bonduelle)
2 dl säilöttyjä hillosipuleita
0,5 rkl tuoretta timjamia

1. Tyhjennä sipulipussi ja wok-vihannekset kattilaan tai pataan. Lisää tomaattimurska, herkkusienet liemineen, laakerinlehti, paprikajauhe, mustapippuri, timjami, suola ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita silloin tällöin, ettei tartu kattilan pohjaan. Lisää tarvittaessa vettä. Peitä pata tai kattila kannella ja hauduta ruokaa noin 5 minuuttia miedolla lämmöllä.
2. Lisää pataan pavut, kikherneet, hillosipulit ja timjami. Kuumenna varovasti sekoittaen kiehuvaksi ja hauduta noin 5 minuuttia. Tarkista maku ja nosta tarjolle.

Vinkki: voi valmistaa myös uunissa. Laita kaikki ainekset yhtä aikaa uunivuokaan tai pataan ja kypsennä 200 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes ainekset ovat kuumia läpikotaisin.

Kasvis-jauhelihapizza 4 annosta: yksi annos 4,5 pistettä, koko ohje 18
(Itse tein tämän heti 3 kertaisena pellille ja leikkasin suoraan 12 palaan...)

Pohjat:
1/3 palaa (n. 15 g) tuorehiivaa tai 2 tl kuivahiivaa
1 dl vettä
ripaus suolaa
1 tl öljyä
n. 2,5 dl vehnä- tai sämpyläjauhoja

Täyte:
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
1 iso herkkukurkku
150 g paistijauhelihaa (rasvaa max 8 %)
2 tl paprikajauhetta
1 tl currya
ripaus chiliä
1 tl vehnäjauhoja
0,5 dl tomaattimurskaa
n. 1 dl lihalientä
(suolaa)

Pinnalle:
2-4 tl oreganoa tai pizzamaustetta
0,5 dl juustoraastetta (rasvaa max 15%)

1. Sekoita hiiva veteen ja lisää suola, öljy ja jauhot. Laita ensin osa jauhoista ja lisää niitä sitten vähitellen. Vaivaa taikina tasaiseksi. Peitä liinalla ja anna kohota täytteen valmistuksen ajan.
2. Kuori sipulit ja porkkanat. Suikaloi sipulit ja raasta porkkanat. Kuutioi herkkukurkku. Paahda jauheliha pannulla ruskeaksi. Laita sipulisuikaleet ja porkkanaraaste pannulle jauhelihan kanssa ja kääntele hetki. Mausta paprikajauheella, currylla ja chilillä.
3. Ripottele vehnäjauhot lihaseokseen, sekoita ja kaada sekaan tomaattimurska ja lihaliemi. Hauduta noin 10 minuuttia, kunnes porkkanasuikaleet ovat pehmenneet ja neste melkein haihtunut. Sekoita seokseen herkkukurkkukuutiot.
4. Jaa kohonnut pohjataikina neljään osaan ja kaaviloi tai taputtele 4 pizzaa paperoidulle pellille. Jaa täyte pizzoille ja ripottele päälle oregano ja juustoraaste. Jos täyte on kovin kosteaa, nosta pizzan reunat hieman ylös ettei neste valu pellille.
5. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja pohja saanut hieman väriä.

Kasvispizza: Korvaa jauheliha noin 200 g:lla pilkottuja sieniä. Yksi pizza silloin 3,5.

Makkarakastike 4 annosta: yksi annos 2,5 pistettä, koko ohje 11

2 sipulia
(150 g kantarelleja) itse käytin herkkusieniä
200 g kevyt lenkkimakkaraa
2-3 dl vettä
1 rkl Knorr Tumma häränliha fondia
1 rkl tomaattipyrettä
1 rkl ketsuppia (itse laitoin hieman sinappia myös)
0,25 tl mustapippurirouhetta
1 tl paprikajauhetta
1 tl rakuunaa tai basilikaa
(suolaa tai soijakastiketta)
(1 dl hillosipuleita)
2 rkl maizena ruskeaa suurustetta

1. Kuori ja silppua sipulit. Paahda niitä padassa hetki. (Lisää puhdistetut ja paloitellut sienet ja kääntele sipulin seassa pari minuuttia)
2. Kuutioi lenkkimakkara, lisää pataan.
3. Kaada pataan 2-3 dl vettä. Mausta fondilla, tomaattipyreella, ketsupilla, pippurilla ja paprikajauheella. Keitä hiljaisella lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä.
4. Tarkista maku ja mausta rakuunalla sekä tarvittaessa suolalla tai soijakastikkeella. (Lisää pataan hillosipulit) Kuumenna kiehuvaksi ja ripottele maizena suuruste pataan. Keitä minuutin verran koko ajan sekoittaen.
Kuva


Palaa sivulle “Ruokareseptejä”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa