Ruuantähteiden rationalisointi

Kevyempää ruokaa!

Valvojat: ViimeinenJojo, Flame

Avatar
pieni ja pyöreä
Viestit: 38
Liittynyt: Ke Loka 11, 2006 5:13 pm
Aloituspaino: 103
Tavoitepaino: 67
Pituus: 160
Laihdutustapa: VHH
Viesti:

Ruuantähteiden rationalisointi

ViestiKirjoittaja pieni ja pyöreä » Pe Syys 14, 2007 4:50 pm

Onko hyviä vinkkejä kuinka päivällisen jämistä tehdä seuraavana päivänä jotain hyvää, lisäämällä jotain tmv.

Omina resepteinä:

-Riisipuuron lopuista saa karjalanpiirakat, ruiskuoreen ei tule kuin jauhoja ja suolaa ja vettä.
-Perunamuussista saa rieskoja lisäämällä kananmunia pari kipaletta ja jauhoja sopivasti että on leivottavissa
-Keitinliemistä saa hyvän keiton lisäämällä esim pussillisen herne-maissi-paprikaa, ja riisiä jos sattuu olemaan sitäkin yli, vähemmillä liemillä sitä voi kutsua risotoksi :wink: mutta päihittää mennentullen kaikki liemikuutiot
-keitinperunoista varmaan jokainen osaa väsätä pyttipannun
-vanhenevasta kermasta saa kananmunien ja vaniljan kanssa jätskiä joka taas kestää pakastimessa monta kuukautta (ellei sitä kukaan satu syömään :wink: )
Juuri nyt luot uutta menneisyyttä...

Painonhallinnasta ei raportoitavaa.... ;-)


Avatar
Aniliina
Pikkuterhikki
Viestit: 233
Liittynyt: Ma Tammi 22, 2007 10:11 pm
Aloituspaino: 92
Tavoitepaino: 65
Pituus: 155
Laihdutustapa: nutraus
Laihdutushistoria: 03/2007 92 kg -> 66 kg 10/2007
Paikkakunta: Espoo

ViestiKirjoittaja Aniliina » Pe Syys 14, 2007 5:55 pm

Mun mielestä parasta mitä ylimääräisistä keitinperunoista voi tehdä on espanjalaistyylinen munakas, jonka nimeä en nyt tietenkään muista, mutta eipä ole reseptikään ihan aito. Perunat viipaleina pannulle paistumaan, sekaan sipulia ja vaikka paprikaa jos sattuu olemaan, ja kun potut alkavat olla sopivasti ruskettuneita, kaadetaan päälle munakasseos, jossa voi vaikka olla sitä vanhenevaa kermaakin ja/tai raejuuston jämät ja/tai vanhat juustonkannikat raastettuina ja mieluusti myös paljon yrttimausteita. Hyydytetään kypsäksi ja syödään raikkaiden tomaattiviipaleiden kera.

Avatar
koo
Viestit: 98
Liittynyt: Ma Touko 03, 2004 6:54 pm

ViestiKirjoittaja koo » La Syys 15, 2007 11:47 am

Edellispäivien (liha)kastikkeiden jämät saavat usein meillä uudistettuna laatikon muodon. Viimeviikolla meillä syötiin tällaista:
-kebab kastikkeen jämät
-kinkkusuikalepussin jämät
-juuressuikaleita pakasteesta
-pari pehmennyttä tomaattia siivutettuna
-plöräys kermaa +mausteita
Ja koko komeus uuniin muhimaan!

Avatar
pisama82
Viestit: 13
Liittynyt: Pe Syys 08, 2006 4:23 pm
Aloituspaino: 74
Pituus: 173
Laihdutustapa: heikkilä-zone-raakaravinto-luomu -yhdistelmä :)
Paikkakunta: Uusimaa

ViestiKirjoittaja pisama82 » Ti Syys 18, 2007 11:22 pm

Tuo espanjalainen munakas taitaa olla nimeltään tortilla, siis espanjaksi. Itse söin tänään juuri eilisen kiusauksen jämät paistamalla niitä hetken pannulla ja lisäämällä sekaan 2 kananmunaa. Tällöin siitä tuli ikäänkuin perunalla höystetty munakas. :) Oli oikein hyvää! Itsekin versioin yleensä ruuanjämät toisiksi ruuiksi, jos niistä ei enää yhtä kokonaista saa aikaiseksi. Yleensä siis laatikoiksi tai munakkaiksi. Myös esim uunilohen jämistä saa aivan mahtavan makuisen lohisalaatin, sama toimii myös kanan jämien kanssa.
Kuva

Avatar
laalaa
Pikkuterhikki
Viestit: 211
Liittynyt: La Heinä 29, 2006 12:48 pm
Aloituspaino: 65
Tavoitepaino: 55
Pituus: 160
Laihdutustapa: Pääasiassa pyöräily ja jumpat.
Paikkakunta: Kaalimaa

ViestiKirjoittaja laalaa » Pe Syys 21, 2007 9:15 pm

Muusista tuli heti mieleen "muorin loora" eli iha tavall. soselaatikko, usein hukkaan edellispäivän muusin tuoho. Ja kute Koo tuossa jo kerkes toteemaan nii kastikkeet o kans helppo hukata laatikoihin, sitäki tuleeusein tehtyy. Pataruoat ja keitot vain paranee vanhetessaan ku pääsevät hiukka mehevöitymään.

Edit. Ai niin. lapsuue herkku unehtu: perunamuusist äiti teki seuraavana päivänä perunavelliä, nam.
Kuva
Lyhyen aikavälin tavoite.


Avatar
Mimmuli
Pikkuterhikki
Viestit: 216
Liittynyt: Ti Elo 10, 2004 2:39 pm
Aloituspaino: 0
Tavoitepaino: 0
Pituus: 0
Laihdutustapa: lchf
Paikkakunta: Vaasa
Viesti:

ViestiKirjoittaja Mimmuli » Pe Syys 21, 2007 9:20 pm

laalaa kirjoitti:Edit. Ai niin. lapsuue herkku unehtu: perunamuusist äiti teki seuraavana päivänä perunavelliä, nam.

Oih, tuohan on selkeesti klapsakkaa jota mummu usein teki. enpä oo syöny sitä vuosikausiin.....
Remember, eating fat is not what makes you fat, it’s the inability to burn fat that makes you fat. ~Rosedale

Avatar
laalaa
Pikkuterhikki
Viestit: 211
Liittynyt: La Heinä 29, 2006 12:48 pm
Aloituspaino: 65
Tavoitepaino: 55
Pituus: 160
Laihdutustapa: Pääasiassa pyöräily ja jumpat.
Paikkakunta: Kaalimaa

Re: Ruuantähteiden rationalisointi

ViestiKirjoittaja laalaa » Su Marras 22, 2009 3:07 pm

Tämmönen tuli mieleen: eilispäivän porkkanaraasteen (mulla yleensä siel joukos myös lanttua) voi hukata johni uunipataan.
Kuva
Lyhyen aikavälin tavoite.

Avatar
emu
Viestit: 24
Liittynyt: Ti Marras 11, 2003 5:48 pm
Aloituspaino: 135
Tavoitepaino: 99
Pituus: 172
Laihdutustapa: vettä ja ulkoilua...Alli-kokeilu 07/2009 PYÖRÄILY <3
Laihdutushistoria: Jojoilua since forever, perinteinen tarina että korkojen kanssa aina kaikki takas...
Paikkakunta: Lappi

Re: Ruuantähteiden rationalisointi

ViestiKirjoittaja emu » Su Marras 22, 2009 3:55 pm

Jos on jääny pottuja yli eikä jaksa aina tehä paistinpottuja niin voi kokeilla näitä tonnikalapihvejä


400g keitettyjä perunoita
1 tlk tonnaria öljyssä
½ dl tuoretta persiljaa
½ dl korppujauhoja
½ dl paahdettua sipulia
1 kananmuna
1 tl suolaa
¼ tl mustapippuria

Valuta tonnikalasta liemi. Hienonna persilja. Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi massaksi. Tarkista maku, mausta suolalla ja pippurilla tarvittaessa. Kuumenna öljyä pannulla ja paista molemmin puolin 2-3 min. Tarjoa dippikastikkeen ja raikkaan salaatin kanssa.
135/119.8/99

[X]1. tavoite= 125 kg
[X]2. tavoite= 117
[ ]3. tavoite= 99
[ ] FINA GOAL ??

Avatar
CeilingCat
Vilahtelijaterhikki
Viestit: 791
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 12:30 am
Paikkakunta: Tampere

Re: Ruuantähteiden rationalisointi

ViestiKirjoittaja CeilingCat » To Marras 18, 2010 9:14 pm

Meillä ainakin kahden aikuisen kesken pidetään joskus, useasti maanantaisin viikonlopun jäljiltä, tai sitten torstaina ennen viikonloppua, pilppuruokapäivä. :) Eli silloin syödään vähän tapastyyliin tai sekoitellen kaikkea, mitä kaapista löytyy. Esim. lämmittää ne perunat, avatut tonnikalat, lihojen jämät, tarjoilee leivän päällä sulatettuna juustonjämppeet, keittää pari kananmunaa kylkeen ja kurkun pätkän pilkkoo seuraksi.. Silleen sekoitellen vaan kaikkea tarjolle. Usein tota tulee tehtyä silloin, kun on paljon avattuja säilykkeitä tai jos on ollut esim. raclette-/fondueiltaa, ja on paljon pilkottuna/paistettuna valmiiksi kaikkea pientä pilppua.
You can't buy happiness
but you can buy wine
and it's almost the same thing.


Palaa sivulle “Ruokareseptejä”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa