ViestiKirjoittaja Miinu.s » Su Helmi 06, 2011 1:14 am
Mie bongasin jostain telkkuohjelmasta tällaisen suolaisen piirakkapohjan:
kypsää täysjyväriisiä (mausteliemessä tai kevyesti suolatussa vedessä keitettynä)
2-3 kananmunaa riisin määrästä riippuen
(pinaattisilppua, porkkanaraastetta tms. maun mukaan)
--> sekaisin massaksi, painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille
Kalorimääräisesti en tiedä hänen keveydestään, mutta vehnäjauho-voiversioon verrattuna vähärasvainen (mikä ei ole mikään terveellisyyden kriteeri mutta voisi viitata energiamäärällisesti keveyteen) ja runsaskuituinen. Ja korvaamalla osan riisistä porkkanaraasteella kevenee entisestään. Paistetaan muistaakseni n. 10min. ennen täyttämistä (200 asteessa?), päälle kasvikset, kana/kala/liha ja minun tapauksessani Flora Kevyt&paksu johon sekoitettu 1-2 munaa. Takaisin uuniin, jossa saa paistua kunnes pinta alkaa kauniisti ruskistua. On muuten myös gluteeniton vaihtoehto, kunhan valitsee riisinsä oikein (esim. ei riisi+kaura, riisi+ohra).
"Onni ei tule valmiina vaan ihmisen omista teoista."[Päiväkirja]
Äippälomailua ja imettäjän arkea, painonhallinta sivuroolissa.