Sivu 1/1

Tomaatti-parsavuoka

Lähetetty: To Kesä 21, 2007 1:57 pm
Kirjoittaja butterfly
Tässähän tämä herkkuruokaresepti kaivanneille 8) Tämäkin löydetty http://www.kotimaisetkasvikset.fi

1 kg vihreää parsaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
8 tomaattia
nippu basilikaa
0,5 tl suolaa
ripaus mustapippuria
200 g mozzarellajuustoa

Huuhtele tuoreet parsat. Leikkaa pois kova tyviosa. Kuori kuorimaveitsellä alin kolmannes parsan tyvestä. Laita parsat laakeaan kattilaan kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen ja keitä ilman kantta viisi minuuttia. Valuta parsat.
Hienonna kuorittu sipuli ja kuullota öljytilkassa pannulla. Kalttaa tomaatit ja leikkaa kuutioiksi. Lisää sipulien joukkoon ja hauduta hetken aikaa ilman kantta, jotta enin neste haihtuu.
Lisää hienonnettu basilika ja muut mausteet. Asettele valutetut parsat uunivuokaan, Kaada päälle tomaattikastike ja peitä juustoviipaleilla. Kypsennä vuokaa uunissa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa vihreän salaatin ja patongin kanssa.

Vinkki: Voit vaihtaa parsat kahteen kesäkurpitsaan. Halkaise huuhdellut kurpitsat pituussuunnassa, koverra lusikalla pois pehmeä sisus ja leikkaa pitkiksi, parsan oloisiksi suikaleiksi.


Tomaattien kalttaaminen
1. Kuumenna vettä kattilassa. Vettä saa olla sen verran, että mahdut kastamaan siinä tomaatin kokonaisena.
2. Kun vesi kuplii, kasta tomaatit yksi kerrallaan kuumassa vedessä haarukan avulla. Tomaattien kantaan voi tehdä viillot, jolloin kuori lähtee kuoriutumaan helpommin. Älä anna veden kiehua voimakkaasti, ettei kuuma höyry tai kupliva vesi polta käsiäsi.
3. Kuori tomaatit lämpiminä juuresveitsellä.


Itse tein ruuan valitettavasti purkkiparsasta kun meidän lähikaupan tuoreet oli syöty ja mukaan laitoin kesäkurppaa ja ihan hyvää oli sekin. Ei tietysti tuoreen parsan voittanutta :)