pizzan korvike

Kevyempää ruokaa!

Valvojat: ViimeinenJojo, Flame

Avatar
kimpale
Viestit: 81
Liittynyt: Ti Touko 02, 2006 11:39 am
Aloituspaino: 90
Tavoitepaino: 65
Pituus: 165
Laihdutustapa: liikkumista ja syömistä
Paikkakunta: Keski-Uusimaa

pizzan korvike

ViestiKirjoittaja kimpale » Ma Huhti 23, 2007 7:54 pm

Löysin sattumalta Finfoodin sivuilta tällaisen "pizzaohjeen" ja halusin jakaa idean muillekin. Tein tätä pizzaa tänään. Oli aivan älyttömän hyvää minun makuun :D ! Laitoin vähärasvaista jauhelihaa (rasvaa alle 10%), noin 150g saunapalvikinkkua ja Kadett-juustoraastetta pussillisen. Muuten tein melkis ohjeen mukaan. Omassa versiossani kaloreita 87kcal/100g.

Tässä ohje:

PERUNAPOHJAINEN JAUHELIHAPIZZA
n. 12 kiinteää perunaa
300 g jauhelihaa (itse laitoin 400g..)
2 rkl pizzamaustetta (laitoin oreganoa..)
suolaa ja pippuria
2 prk tomaattipyreetä (laitoin myös kunnon turauksen ketsuppia..)
2-3 sipulia
3 valkosipulin kynttä
6 tomaattia
n. 3 dl kevytjuustoraastetta
nippu rucolasalaattia (rucolat jätin laittamatta..)

1. Kuori ja leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi. Levitä perunaviipaleet tasaisesti ja tiiviisti uunipellille leivinpaperin päälle.
2. Paahda jauheliha kuumassa pannussa ja mausta se suolalla, pippurilla ja pizzamausteella. Lisää pannuun tomaattipyree ja sekoita vielä muutama minuutti. Levitä jauheliha-tomaattiseos perunoiden päälle.
3. Kuori ja leikkaa sipulit viipaleiksi. Levitä viipaleet jauhelihaseoksen päälle. Purista valkosipulit sipulien päälle.
4. Leikkaa tomaatit viipaleiksi ja levitä viipaleet päällimmäisiksi. Ripottele pinnalle vielä juustoraastetta.
5. Kypsennä paistos uunissa 200-225 asteessa noin puoli tuntia.
Ripottele "pizzan" päälle juuri ennen tarjoilua rucolan lehtiä.
Kuva


Avatar
fiona
Pikkuterhikki
Viestit: 298
Liittynyt: Ke Marras 09, 2005 1:08 pm
Aloituspaino: 0
Tavoitepaino: 0
Pituus: 0
Laihdutustapa: vapaat painot, kahvakuulailu, kuntopyörä, sisäsoutu

ViestiKirjoittaja fiona » Ma Huhti 23, 2007 8:02 pm

Miten tuo pysyy koossa? Pakko heti kysyä :P
Tästä sais kätevästi kasvisversionkin.

Mietin tota koossa pysymistä kun ei ole kananmunaa tms tuossa.
Saitko ihan leikattua paljoa?
You train to look good I train to kick your ass!!!

Avatar
kimpale
Viestit: 81
Liittynyt: Ti Touko 02, 2006 11:39 am
Aloituspaino: 90
Tavoitepaino: 65
Pituus: 165
Laihdutustapa: liikkumista ja syömistä
Paikkakunta: Keski-Uusimaa

ViestiKirjoittaja kimpale » Ma Huhti 23, 2007 9:30 pm

Heis fiona!

Paloja sain leikattua ja lastalla lautaselle nosteltua, mutta ei tuo silleen käsin syöden taitais onnistua. Yllättävän tiivis siitä "pohjasta" kuitenkin tuli. Tarttuuhan ne perunasiivut toisiinsa aika hyvin. Periaatteessahan tuota nyt vois nimittää joksikin perunapaistokseksi, mutta oreganon kanssa siitä tuli kyllä ihan illuusio pizzasta 8) .
Kuva

Avatar
UpeaEmakko
Viestit: 7
Liittynyt: La Maalis 03, 2007 11:42 pm
Aloituspaino: 98
Tavoitepaino: 65
Pituus: 174
Laihdutustapa: Sekotettua pointseilua ja muuta sellaista
Paikkakunta: Kanta-Häme

ViestiKirjoittaja UpeaEmakko » Su Huhti 29, 2007 10:25 am

Testasin! Toimii ainakin mulle. Todella hyvä korvike vois jopa luulla aidoksi. Ja se vielä positiivista, että ei pysty syömään niin paljon kuin pullapohjasta versiota.
*Kymmenes kerta toden sanoo?

Avatar
maryann
Viestit: 67
Liittynyt: To Huhti 01, 2004 12:54 pm
Aloituspaino: 0
Tavoitepaino: 0
Pituus: 0

ViestiKirjoittaja maryann » Ke Touko 02, 2007 6:16 pm

Minä korvaan perunan paksuilla pihvitomaattiviipaleilla, jotka sivelen omenaviinietikalle. Edelleen menee täydestä :D. Se on oikeastaan silloin pohjaton pitsa, eli syödään vaan ne parhaat eli täytteet. Kaloreista menee sitten tuohon reiluun viiteenkymppiin.
Kuva


Omenainen
Viestit: 6
Liittynyt: Su Helmi 18, 2007 6:50 pm
Aloituspaino: 0
Tavoitepaino: 0
Pituus: 0
Viesti:

ViestiKirjoittaja Omenainen » To Touko 03, 2007 5:28 pm

Oi kuullostaa tosi hyvälle tämä! Ja maryannin vinkki tomaateista myös. Täytyy testata molempia!
Pitsanhimoisille voisin myös vinkata, että reikäruisleivän päälle saa loistavasti kasattua kevyen "pitsan" myös. Ja hyvää on! :wink:

Avatar
Sorrir
Viestit: 21
Liittynyt: Ti Touko 15, 2007 7:46 pm
Aloituspaino: 87
Tavoitepaino: 72
Pituus: 173

ViestiKirjoittaja Sorrir » To Touko 17, 2007 6:51 pm

VITSIT! Tätä pitääkin kokeilla! Olen niin hulluna pitsaan, taitaa olla se ainut (jäätelön ohella) mistä en voisi luopua. Ja välillä laihduttaminenkin saa kärsiä kun pitsaa tungen naamaan. Mutta tämä voipi olla oiva pelastus! Kiitos :)
Kuva

Avatar
Martta
Viestit: 31
Liittynyt: Ke Touko 16, 2007 6:23 pm
Aloituspaino: 126
Tavoitepaino: 80
Pituus: 166
Laihdutustapa: nutrilett
Paikkakunta: Pirkanmaa

ViestiKirjoittaja Martta » Su Heinä 08, 2007 2:44 pm

Testattu on ja hyvää oli!! :D
Oli itseasiassa aika samanlaista kun joskus pirkka-lehdessä ollut Melkein kuin moussaka-resepti. Siinä vain on enemmän perunaa

Melkein kuin moussaka

4 annosta

Ainekset

400 g Pirkka naudan paistijauhelihaa

1 tlk (420 g) Pirkka-pastakastiketta, tomaatti – valkosipuli (käy myös valkosipulilla maustettu tomaattimurska)

1 ps (500 g) Pirkka-valkosipuliperunoita (pakaste) (minä käytin ihan itse kuorimia ja viipaloimia pottuja)

1 tlk (200 g) Pirkka fetajuustokuutioita suolavedessä(tais olla 3% tai 5%)

2 dl Pirkka-ruokakermaa (5%)

Valmistusohje

Ruskista jauheliha pannulla ja lisää pastakastike. Voitele uunivuoka. Levitä valkosipuliperunat, jauhelihakastike ja fetajuustokuutiot uunivuokaan muutamaan eri kerrokseen niin, että päällimmäiseksi jää valkosipuliperunakerros. Kaada lopuksi ruokakerma perunoiden päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 1 tunti.

VINKKI! Melkein kuin moussakan suolaisuutta voit vähentää fetajuustokuutioita vähentämällä esimerkiksi puoleen. Käytä loput fetat salaattiin.
punnituspv maanantai

Kuva

GFG-haaste tavoite

Kuva

Avatar
Mimmuli
Pikkuterhikki
Viestit: 216
Liittynyt: Ti Elo 10, 2004 2:39 pm
Aloituspaino: 0
Tavoitepaino: 0
Pituus: 0
Laihdutustapa: lchf
Paikkakunta: Vaasa
Viesti:

ViestiKirjoittaja Mimmuli » Pe Heinä 20, 2007 9:10 pm

Tuohon pizzaan voisin lisätä, että mä yleensä teen niin, että kasaan muut täytteet muutaman kinkkuviipaaleen päälle. Eli periaatteessa kuten maryann, pizza ilman pohjaa.
Remember, eating fat is not what makes you fat, it’s the inability to burn fat that makes you fat. ~Rosedale

Avatar
koo
Viestit: 98
Liittynyt: Ma Touko 03, 2004 6:54 pm

ViestiKirjoittaja koo » La Heinä 21, 2007 8:27 am

Pohjaksi toimii myös kesäkurpitsasiivut ja munakaspohja. Testannut olen molempia ja ihan hyvää tuli. Munapohja oli jopa niin täyttävä etten jaksanut koko pikkupitsaa syödä edes.

Avatar
Emsku
Tapaterhi
Viestit: 1555
Liittynyt: To Helmi 01, 2007 6:10 pm
Aloituspaino: 0
Tavoitepaino: 0
Pituus: 175

ViestiKirjoittaja Emsku » La Heinä 21, 2007 1:41 pm

Mäki tein munakaspitsan, ja se oli herkkua!
Kuva

mammamia
Viestit: 36
Liittynyt: Pe Maalis 24, 2006 7:42 pm
Aloituspaino: 0
Tavoitepaino: 0
Pituus: 0
Viesti:

tomaattitarhurin pizza

ViestiKirjoittaja mammamia » Ke Elo 22, 2007 1:27 pm

tämä löyty plussan sivuilta.. en oo ite vielä kokeillu mut kullostaa hyvälle..

TOMAATTITARHURIN PANNUPIZZA

(4 annosta, à 370 g)

Ainekset:
Iso reseptikuva

2 dl vettä
3 tl kuivahiivaa
1 tl sokeria
1/4 tl suolaa
noin 4 dl hiivaleipävehnäjauhoja
2 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna
2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljymarinadia

Täyte:
1 ps (150 g) Pirkka-pinaattia (tuoretta)
1 1/2 dl Pirkka-tomaattimurskaa
1 1/2 tl pizzamaustetta
75 g ohuen ohut -palvikinkkuviipaleita
3 tomaattia
1/2 tlk (à 385 g) fetajuustokuutioita
1 ps (150 g) Pirkka-emmental-mozzarellajuustoraastetta
1/2 dl pinjansiemeniä


1. Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Lisää joukkoon pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva, sokeri ja suola. Alusta loput jauhot vähitellen. Lisää alustamisen loppuvaiheessa hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit ja öljymarinadi. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Kohota taikina lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.2. Poista pinaatista paksuimmat lehtiruodit ja hienonna lehtiä hieman.3. Voitele pyöreä piirasvuoka (halkaisija 30 cm). Kaada kohonnut taikina vuokaan ja painele se jauhotetuinkäsin vuoan pohjalle.4. Levitä taikinapohjalle tomaatti¬murska ja pizzamauste. Ripottele päälle puolet juustoraasteesta. Lisää pinaatit, tomaatti- ja palvikinkkuviipaleet, valutetut fetakuutiot ja loput juustoraasteesta. Ripottele päälle pinjansiemenet. Paista pannupizzaa 250 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 15 minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa.

Ravintosisältö / 100 g / annos
Energiaa 208 kcal / 870 kJ 770 kcal / 3220 kJ
Proteiinia 12 g 53 g
Hiilihydraattia 7 g 27 g
Rasvaa 14 g 53 g
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/w5sIKhN/]
Kuva
[/url]

Avatar
Zanzara
Viestit: 6
Liittynyt: Ke Kesä 27, 2007 6:16 pm
Aloituspaino: 0
Tavoitepaino: 0
Pituus: 0
Viesti:

ViestiKirjoittaja Zanzara » Ke Elo 22, 2007 3:54 pm

Minakin haluaisin reseptini kekoon kantaa!! Taalla pain mualimoo on alkanut sellainen televisio-ohjelma kuin "kokkaa itsestasi laiha" (kuulostaa eparealistiselta unelmalta tosin :roll: ) ja siina oli tama resepti, naytti todella maukkaalta!

Tasta saa siis 4 pizzaa:

4 pitta leipaa
400gr tomaattimurskaa
2 hyppysellista sokeria
2 hyppyssellista chilipippuria
2 aurinkokuivattua tomaattia, pieneksi viipaloituna
4 ohutta pepperoni leikkeletta, viipaloituna pieniksi palasiksi
1/4 pieni punasipuli
1/2 pieni keltainen paprika
8 vihreaa oliivia
5gr parmesaania
30gr ricotta juustoa
basilikanlehtia ynna muita yrtteja, rucolaa ja balsamiviinietikkaa

Leikkaa jokainen pitta kahteen osaan eli "aukaise" ne. Paista 220 asteisessa uunissa (ilmakierotuuni 200) kaksi minuuttia tai kunnes pittat ovat rapeat. Sitten vain ainekset pittojen paalle (purista tomaateista ylimaarainen mehu pois) ja ripottele ricotta ja parmesaani paalle (minusta ricottan sijaan voisi ihan hyvin kayttaa raejuustoa!). Sitten uuniin noin 8 minuutiksi. Lisaa tarjoiluvaiheessa yrtit, rucola ja balsamiviinietikkaa.

Pitaisi itsekin kokeilla mutta ajattelin tehda ihan kasvisversion! :D
Viimeksi muokannut Zanzara, Ke Elo 22, 2007 4:08 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Kuva

Avatar
Zanzara
Viestit: 6
Liittynyt: Ke Kesä 27, 2007 6:16 pm
Aloituspaino: 0
Tavoitepaino: 0
Pituus: 0
Viesti:

ViestiKirjoittaja Zanzara » Ke Elo 22, 2007 4:03 pm

Ai niin unohdin etta tuossa on sitten 287 kaloria per annos, ja sitahan saa tietysti vahennettya jos ottaa esimerkiksi pepperonit pois ja vaihtaa ricottan vaharasvaisiin raejuustoon. :wink:
Kuva


Palaa sivulle “Ruokareseptejä”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa