Kesäkurpitsaa?
Valvojat: ViimeinenJojo, Flame
- Nenive
- Pikkuterhikki
- Viestit: 294
- Liittynyt: Su Maalis 26, 2006 3:46 pm
- Aloituspaino: 115
- Tavoitepaino: 74
- Pituus: 172
- Laihdutustapa: Syön vähemmän kuin kulutan? Liikuntaa sen verran että tuntuu.
- Laihdutushistoria: Vuoristorata äkkipysähdyksillä.
- Paikkakunta: Pori
Kesäkurpitsaa?
Sain muovikassillisen kesäkurpitsaa viikonloppuna ja nyt siitä pitäisi tehdä jotain hyvää ja kevyttä. Kestohitti kesäkurpitsasta on ollut meillä wokki, jossa on ollut kesäkurpitsaa, herkkusieniä, sipulia ja paprikaa, vähän soijakastiketta ja valkosipulijauhetta. Mutta muovikassillisesta kurpitsoita sitä tulee aika paljon...

- Ninnu
- Viestit: 6
- Liittynyt: To Heinä 13, 2006 10:08 pm
- Aloituspaino: 0
- Tavoitepaino: 0
- Pituus: 0
- Viesti:
Mä tykkään tehdä kesäkurpitsasta ja muista kasviksista lisukkeen esimerkiksi uunikanalle. Tee ensin marinadi: rypsiöljyä, timjamia, basilikaa, basilico-viinietikkaa ja ripaus suolaa ja pippuria. Sitten pilko kesäkurpitsaa, paprikaa, sipulia, porkkanaa jne lohkoiksi uunipellille ja sivele marinadia niiden päälle. Sitten vaan pelti uuniin vaikka grillivastukselle, niin saat grillivihanneksia. Tosiaan uunibroilerin kanssa tosi hyvää
Kesäkurpitsa käy myös salaatteihin pienenä suikaleena. Tai lisää pastakastikkeeseen.

Kesäkurpitsa käy myös salaatteihin pienenä suikaleena. Tai lisää pastakastikkeeseen.

Kesäkurpitsa on ranskalaisen köökin ratatoullen perusraaka-aine. Ratatoulleja on yhtä monta erilaista kuin kokkiakin, mutta tärkeintä on kasvisten hauduttaminen tomaattipohjaisessa liemessä rakkaudella uunissa. Tarvitset kesäkurpitsan lisäksi ainakin sipulia, keltaista ja punaista paprikaa, useita tuoreita tomaatteja (noin 10 kpl). Myös lehtiselleriä voi laittaa, sekä toki vaikka ruohosipulia, joku laittaa vähän porkkanaakin ohuina paloina. Kasvikset ruskistetaan kevyesti öljyssä, ja lisätään tomaattipalojen kanssa pieneen uunivuokaan. Mausteiksi mieluusti basilikaa, ehkä sitruunapippuria, suolaa, ehkä liraus soijaakin, ja muita oman maun mausteita - myös makeus taittaa kivasti kasvisten makuja eli sokeria tai hunajaa ripaus. Ravintoloissa usein pihvin lisuke.
Kokeile myös vaikka feta-kesäkurpitsa-paistosta, jossa lataat vuokaan päällekäin kesäkurpitsaa, fetajuustomurskaa, tomaattia ja mausteita. Paistos ei saa olla kovin korkea, tai se kuivuu, mielummin malatalaan ja laakeaan vuokaan.
Kaikenkaikkiaan kesäkuprpitsallahan voi jatkaa mitä tahansa liharuokaa kasvisvoittoisemmaksi. Se kun on itsessään varsin mauton, joten mausteita käyttävä saa maittavaa ja vähäkalorista täytettä esimerkiksi patoihin, vartaisiin ja wokkeihin.
Jos kesäkurpitsa on kasvanut vähän kuivassa, se voi olla kitkerä. Halkaise kurpitsa ja ripota viipaleiden päälle suolaa, ja anna sen imeä kitkerä soluneste pois - huuhtele viipaleet ja käytä.
Kreikkalaiset osaavat monipuoliset "suvipumppu" reseptit. Käy vaikka kattomassa miten tehdään Kesäkupitsapihvit/pullat.
http://www.explorecrete.com/cuisine/rec ... ftedes.htm
Kokeile myös vaikka feta-kesäkurpitsa-paistosta, jossa lataat vuokaan päällekäin kesäkurpitsaa, fetajuustomurskaa, tomaattia ja mausteita. Paistos ei saa olla kovin korkea, tai se kuivuu, mielummin malatalaan ja laakeaan vuokaan.
Kaikenkaikkiaan kesäkuprpitsallahan voi jatkaa mitä tahansa liharuokaa kasvisvoittoisemmaksi. Se kun on itsessään varsin mauton, joten mausteita käyttävä saa maittavaa ja vähäkalorista täytettä esimerkiksi patoihin, vartaisiin ja wokkeihin.
Jos kesäkurpitsa on kasvanut vähän kuivassa, se voi olla kitkerä. Halkaise kurpitsa ja ripota viipaleiden päälle suolaa, ja anna sen imeä kitkerä soluneste pois - huuhtele viipaleet ja käytä.
Kreikkalaiset osaavat monipuoliset "suvipumppu" reseptit. Käy vaikka kattomassa miten tehdään Kesäkupitsapihvit/pullat.
http://www.explorecrete.com/cuisine/rec ... ftedes.htm
- kipeemuttamakee
- Viestit: 20
- Liittynyt: La Touko 20, 2006 8:49 pm
- Aloituspaino: 0
- Tavoitepaino: 0
- Pituus: 0
- Viesti:
Mun lemppari kesäkurpitsavuoka:
kurpitsanpaloja, sipulia, tölkki tomaattimurskaa, tonnikalaa öljyssä (valutetaan pois) mausteita, aurajuustoa.
paistetaan uunissa pehmeäksi.
Maistuu ja tuoksuu hyvälle mutta näyttää kauheelle. En oo laskenu kaloreita (enkä laske!)

kurpitsanpaloja, sipulia, tölkki tomaattimurskaa, tonnikalaa öljyssä (valutetaan pois) mausteita, aurajuustoa.
paistetaan uunissa pehmeäksi.
Maistuu ja tuoksuu hyvälle mutta näyttää kauheelle. En oo laskenu kaloreita (enkä laske!)

Olen kulkenut pitkän matkan mutta olen vasta tässä. "Olet vasta tässä" he sanovat.
Mutta kukaan ei kysy kuinka kaukaa olen tähän hetkeen tullut.
Mutta kukaan ei kysy kuinka kaukaa olen tähän hetkeen tullut.
- Pulleena
- Viestit: 15
- Liittynyt: Ke Marras 30, 2005 11:32 am
- Aloituspaino: 0
- Tavoitepaino: 0
- Pituus: 0
- Viesti:
Kesäkurpitsaa voi myös pakastaa. Raastat vain suht. hienoksi raasteeksi, pusseihin ja pakkaseen. (Hyvää sosekeiton, kasvislettujen tai sämpylöiden raaka-ainetta.) Myös viipaleet ja kuutiot voi pakastaa, kun esikeittää niitä hetken vedessä. Tätä en ole kokeillut, mutta tuo raakaraasteen pakastus onnistuu maun kärsimättä.
P.S. Isoista kurpitsoista kannattaa poistaa isot siemenet, sillä ne aiheuttavat helposti vatsavaivoja ja ripulia. Kokeiltu on...
P.S. Isoista kurpitsoista kannattaa poistaa isot siemenet, sillä ne aiheuttavat helposti vatsavaivoja ja ripulia. Kokeiltu on...
Odotusajan painonhallintaa (la 16.3.08 ):
3.12. 91,2 kg | 10.12. 90,2 kg | 17.12. 90,8 kg | 31.12. 92,2 kg
7.1. 93 kg | 14.1. 94,4 kg | 21.1. 94,2 kg | 28.1. 94,0 kg
4.2. 94,8 kg | 11.2. 95,5 kg
3.12. 91,2 kg | 10.12. 90,2 kg | 17.12. 90,8 kg | 31.12. 92,2 kg
7.1. 93 kg | 14.1. 94,4 kg | 21.1. 94,2 kg | 28.1. 94,0 kg
4.2. 94,8 kg | 11.2. 95,5 kg
Palaa sivulle “Ruokareseptejä”
Paikallaolijat
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 10 vierailijaa