Tosi on Lady - olen tätä jo toista vuotta miettinyt ja selannut netistä minäkin että löytyiskö jotain laitettavaa. Tuloksetta.
Minäkin olen tullut siihen tulokseen että sellainen söötti rapsulehtiallas olis varmaan toiseksi paras hyötykäyttöä raparperille

. Paras on nimittäin antaa sen kasvaa upeaksi kukkivaksi puutarhakasviksi - se on todella näyttävä hyvin lannoitettuna, kuin jokin etelän sademetsäkasvi, rehevä ja todella kookas.
Tuo kalsiumiasitova oksaalihappojuttu on tärkeää kun raparperia syödään suuria annoksia. Yksi kiisseliannos tai raparperipiirakanpala ei vaadi maitotuotteita kylkiäiseksi - mutta jos päivittäin syö rapsua ja vielä runsaasti, alkaa oksaalihappo vaikuttaa kalsiumin imeytymiseen elimistössä.
OT - Pinaatissa on muuten enemmän oksaalihappoa kuin raparperissa. Pinaattiakin syödään tosin usein raparperin tavoin vain melko vähän kerrallaan ja usein ei viikottain sitäkään, joten sekään ei ole niin "vaarallista". Mutta yleensähän pinaattikeittokin on kermalla tai maidolla tainnutettu. Tietty virtsa- ja munuaiskiviä ennen sairastaneet saattavat varoa molempia, koska oksaalihappohan voi niitäkin saada aikaan.