Kannattaa aloittaa krapulan ehkäisy jo ryyppäysvaiheessa, mulla ainakin toimii
Eli juon illan aikana vain viinaa tai vodkaa puolukkamehulla tai karpalomehulla lantrattuna ja jokaista alkoholiannosta kohden otan yhden merisuolakiteen. Lisäksi juon vettä pari kolme lasia illan aikana ja vielä viimeisenä iso lasillinen vettä ennen nukkumaanmenoa. En myöskään juo liikaa, ts. jarrutan menoa loppuillasta, koska nousuhumalassa ei kannata mennä nukkumaan.
Aamulla ei ole kauhea jano, koska suola pitää nesteen elimistössä. Alkoholihan tunnetusti poistaa nestettä ja sitten elimistö turpoaa, kun ei ole tarpeeksi nestettä. Kuulostaa nurinkuriselta, mutta niin se vaan on. Virtsateitä auttaa tuo puolukan tai karpalon juominen, mutta se ei ole varsinaista krapulanhoitoa.
Kirkkaiden juomista puolustan sillä, että niveleni eivät kestä käymisteitse valmistettuja litkuja (siiderit, kaljat, jotkut lonkerot) ja viineistä saan taas luultavasti rikin vuoksi vaikka mitä oireita jo juomisvaiheessa (nenän tukkoisuutta, päänsärkyä, kutinaa).
Sitten vain normaali ruokavalio seuraavan päivän aikana, mutta reilusti nestettä: vettä, laimeita mehuja, vihreää teetä. Jos oikeesti on mielitekoja, niin yksi lämmin ruisvoileipä pitsamausteella, tomaatilla ja juustolla höystettynä, on parempi vaihtoehto kuin koko pitsa. Suolan sitoma nestekin lähtee liikkeelle, jolloin ns. punnituspäivänä kaikki on taas hyvin
Krapulahan on monien oireiden summa: päänsärkyä, pahoinvointia, nestehukkaa jne. Kannattaa siis miettiä mikä on suurin seuraus ja ehkäistä sitä ennalta.