Ananasvaahto, Möhnäpulla ja Kentuckyn kakku

Kevyempää ruokaa!

Valvojat: ViimeinenJojo, Flame

Avatar
AnniDomini
Viestit: 14
Liittynyt: Ma Elo 16, 2004 6:16 pm
Aloituspaino: 0
Tavoitepaino: 0
Pituus: 0
Paikkakunta: Varsinais-Suomi
Viesti:

Ananasvaahto, Möhnäpulla ja Kentuckyn kakku

ViestiKirjoittaja AnniDomini » Su Marras 06, 2005 7:27 pm

4 liivtelehteä
1 dl anansmehua
1 muna
½ dl sokeria
3 ananasrengasta
2 dl kermaa

Liivatteet sulatetaan ananasmehuun. Sokeri ja muna vatkataan vaahdoksi, samoin kerma. Ananasrenkaat pilkotaan pieniksi. Lisää mehuun ensin muna-sokerivaahto, sitten kermavaahto ja lopuksi ananspalat. Anna vetäytyä jääkaapissa jonki aikaa.

Tästä voi tietty soveltaa laihduttajille sopivamman muunoksen. Kerma korvataan vaikkapa Valion vatkautuvalla vaniljakastikkeella ja sokeri jollain makeutusaineella.
=====================================================
Möhnäpulla

½l pullataikina

Tässä möhnän ohje:

1 tlk. maitorahkaa
1dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 muna
2 rkl sitruunamehua
(1dl rusinoita)

Aineet vatkataan hyvin sekasin ja levitetään taikinalevylle. Tosta ½l taikinasta teen kaks levyä. Mä paistan pullat semmosessa tefloni muffinivuokassa. (En siis missään paperivuokassa). Rusinat jätän pois ku toiset ei tykkää niistä. Pullat paistetaan 225 asteessa kunes ova kaunnin ruskeita.

=====================================================

Kentuckyn kakku


150 g voita tai leivontamargariinia
3 dl sokeria
3 munaa
1 1/2 dl maitoa
1 dl mantelirouhetta
1 ps (250 g) taateleita (Pirkka)
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
Kuorrutus
2 rkl sokeria
50 g voita tai leivontamargariinia
1/2 dl kuohukermaa
noin 4 dl (230 g) tomusokeria

Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (tilavuus 1,8 l). Leikkaa taatelit pieniksi paloiksi ja sekoita ne mantelirouheen joukkoon.Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Sekoita pari ruokalusikallista jauhoseosta taateleiden ja manteleiden joukkoon. Lisää jauhoseoksen loppu ja maito vuorotellen varovasti sekoittaen, lopuksi taateli-mantelirouheseos. Sekoita vain sen verran, että aineet juuri sekoittuvat. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 60 minuuttia. Kumoa kakku haaleana.
Ruskista sokeri teräskattilassa (Ensin sokeri sulaa, sitten se muuttuu keltaiseksi, sen jälkeen ruskeaksi ja lopulta palaa.) Ota kattila liedeltä kun sokeri on ruskeaa, lisää rasva ja anna sen sulaa. Lisää kerma ja kiehauta seos sitä koko ajan kierrevatkaimella sekoittaen. Lisää lopuksi tomusokeri ja sekoita kuorrutus tasaiseksi. Jos se näyttää paakkuiselta, lämmitä kuorrutusta hieman koko ajan sekoittaen. Anna kuorrutuksen jäähtyä pari minuuttia. Se saa olla melko paksua.
Levitä kuorrutusta ensin kakun sisäreunaan ja sitten päälle. Ensin ohut kerros ja loppu kuorrutus paksuhkona kerroksena. Jos kuorrutus jähmettyy liikaa, voit lämmittää sitä, jolloin se taas notkistuu.


Minoon jättäny toin kuorrutuksen aina pois.
Parenpia aikoja odotellessa, on nautittava tästä hetkestä.


Palaa sivulle “Ruokareseptejä”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa