Keitot

Kevyempää ruokaa!

Valvojat: ViimeinenJojo, Flame

Avatar
Star
Pikkuterhikki
Viestit: 280
Liittynyt: To Helmi 26, 2004 8:40 pm
Aloituspaino: 78
Tavoitepaino: 68
Pituus: 162

Keitot

ViestiKirjoittaja Star » Ke Syys 28, 2005 8:11 am

Broileri-kasviskeitto

broilerisuikaleita (esim. valkosipulimarinoituja)
currya
yrttimerisuolaa
broilerimaustetta
sipulia
punasipulia
kanalientä
tummaa makaronia
keittojuureksia
tomaattimurskaa
valkosipulituorejuustoa
5% kermaa


Ruskistele broilerisuikaleita paistinpannulla, lisää pilkotut sipulit sekä mausteet. Keitä kattilassa kanaliemi ja lisää sekaan tumma makaroni, keittojuurekset. Sekaan laitetaan myös broilerisuikaleet ja sipulit. Laita joukkoon tomaattimurskaa. Ihan viimeisenä valkosipulituorejuustoa ja tira 5% kermaa. Ja eikun syömään Kuva tosi hyvää oli!
"Per aspera ad astra"
("vaikeuksien kautta voittoon!")


Avatar
Aniliina
Pikkuterhikki
Viestit: 233
Liittynyt: Ma Tammi 22, 2007 10:11 pm
Aloituspaino: 92
Tavoitepaino: 65
Pituus: 155
Laihdutustapa: nutraus
Laihdutushistoria: 03/2007 92 kg -> 66 kg 10/2007
Paikkakunta: Espoo

Sienikeitto

ViestiKirjoittaja Aniliina » To Syys 13, 2007 2:49 pm

Täällä oli kuin tilauksesta valmiina keittoketjun alku. Lisään tänne oman keittoreseptini ja jään odottelemaan muilta hyviä keittovinkkejä. Keitto on niin hyvää juuri näin syksyllä, se lämmittää kohmeiset kädet ja vatsan ja laittaa veren kiertämään.

200g tuoreita herkkusieniä tai kantarelleja tai suppilovahveroita tms.
1 isohko sipuli
1/2 paprikaa, ehkä kokonainenkin koosta riippuen
liemikuutio
100 g sulatejuustoa
6 dl vettä
mausteita maun mukaan, esim. rakuuna on ihan ehdoton ja lisäksi ripaus musta- tai sitruunapippuria ja kenties currya tai kurkumaa, mutta ei kannata maustaa liikaa ettei sienten maku katoa.

Pilko sienet kattilaan ja anna niiden kiehua miedohkolla lämmöllä omassa liemessään kunnes alkavat kuivahtaa. Pilko sipuli ja paprika aika isoiksi paloiksi ja lisää ne kattilaan, sekoittele hetki ja lisää sitten kuuma vesi, liemikuutio ja mausteet. Anna kiehua 15-20 minuuttia, kantarellit ja suppilovahverot ehkä vaativat vähän pitemmän ajan kypsyäkseen kunnolla. Lisää lopuksi sulatejuusto ja tarkista maku. Muista että sulatejuustossa on suolaa, sitä ei siis kannata lisätä ennen kuin olet maistanut :)

Keittoa voi tehdä isomman satsin ja pakastaa vaikka 0,5 litran rasioissa = 2 annosta. Jätä silloin sulatejuusto pois ja lisää se vasta sulatusvaiheessa, koska sen koostumus muuttuu pakastettaessa, se jotenkin juoksettuu eikä näytä enää hyvältä. Kannattaa kokeilla eri makuisia sulatejuustoja, mutta tavallinen maustamatonkin antaa hyvän maun ja tekee keitosta täyteläisemmän.

Avatar
Emsku
Tapaterhi
Viestit: 1555
Liittynyt: To Helmi 01, 2007 6:10 pm
Aloituspaino: 0
Tavoitepaino: 0
Pituus: 175

ViestiKirjoittaja Emsku » To Syys 13, 2007 11:49 pm

Mä rakastan keittoja. Keitot on myös parasta pikaruokaa, koska hätätilanteessa voi ostaa vaikka jonku pussikeiton tai sitte nykyää niitä on tölkeissä valmiinaki, eikä tartte yhtää laittaa ruokaa. Ja kaloreita tuskin nimeksi. Keitot!
Kuva

Avatar
Aniliina
Pikkuterhikki
Viestit: 233
Liittynyt: Ma Tammi 22, 2007 10:11 pm
Aloituspaino: 92
Tavoitepaino: 65
Pituus: 155
Laihdutustapa: nutraus
Laihdutushistoria: 03/2007 92 kg -> 66 kg 10/2007
Paikkakunta: Espoo

Ranskalainen kalakeitto

ViestiKirjoittaja Aniliina » La Syys 15, 2007 8:39 pm

Tämä ohje on ollut kadoksissa ja olen etsinyt tätä jo pitkään. Nyt vihdoin tajusin laittaa koneen hommiin, ja jostain arkistojen uumenista löytyi reseptitiedosto vuodelta 1995! (Joko siitä on niiiiin kauan :shock: ) No, kannatti etsiä, sillä tämä keitto on aivan erikoisen hyvää, vaikka tehdäänkin pakastekalasta. Eikä ole kaloreitakaan kuin nimeksi. Tuoreiden tomaattien sijasta voi varmaankin käyttää purkkitomaatteja, niitähän saa kokonaisinakin, valmiiksi kuorittuina. Tomaattien kalttaaminen ja kuoriminen on nimittäin tämän keiton työläin vaihe, mutta kannattaa kyllä nähdä se vaiva.

* RANSKALAINEN KALAKEITTO *

2 rkl öljyä
3 valkosipulinkynttä
2 purjoa, joiden vaaleat osat käytetään
1/2 fenkolia TAI 1 tl kuivattuja fenkolin siemeniä
1 l vettä
2 kalaliemikuutiota
5 tomaattia
400 g pakasteseitä tai -puna-ahventa
valkopippuria, suolaa, persiljaa

Hienonna valkosipulinkynnet, viipaloi purjo ja suikaloi fenkoli tai murskaa fenkolin siemenet. Kiehauta ne öljyssä kattilassa ja anna pehmitä. Lisää joukkoon vesi ja kalaliemikuutiot ja anna kiehua hiljalleen noin 10-15 min. Kasta tomaatit nopeasti kiehuvaan veteen, kuori ja paloittele ne. Lisää tomaattikuutiot keittoon ja anna kiehua vielä 5 min. Lisää kuutioiksi leikattu pakastekala ja anna kalojen kypsyä noin 5 min. Mausta persiljalla, valkopippurilla ja tarvittaessa suolalla. (Laita lusikallinen majoneesia lautaselle keiton mausteeksi ja) tarjoa paahtoleivän kanssa. Keitosta tulee juhlavampi, jos lisäät loppuvaiheessa siihen simpukoita ja/tai katkarapuja.

Avatar
Aniliina
Pikkuterhikki
Viestit: 233
Liittynyt: Ma Tammi 22, 2007 10:11 pm
Aloituspaino: 92
Tavoitepaino: 65
Pituus: 155
Laihdutustapa: nutraus
Laihdutushistoria: 03/2007 92 kg -> 66 kg 10/2007
Paikkakunta: Espoo

Sipulikeitto

ViestiKirjoittaja Aniliina » La Syys 15, 2007 9:10 pm

Paljon kiitosta saanut sipulikeitto, jota kerran siskoni kanssa valmistimme 60 hengelle eräisiin juhliin (ohje alkaa: 7,5 kg sipulia :wink: ) Samalla paahdoimme uunissa leipäkuutioita krutongeiksi.

Sipulikeitto n. 4 hengelle

500 g sipulia
2 - 3 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
2 rkl voita
1 l vettä
2 lihaliemikuutiota
2 rkl tuoretta timjamia
1 rkl tuoretta rakuunaa
1 rkl hunajaa
1 dl kuivaa valkoviiniä
½ tl mustapippuria

Kuullota sipulit rasvassa, hauduta 15 min. mutta älä anna ruskistua. Lisää hunaja, kuuma vesi ja lihaliemikuutiot. Kiehuttele miedolla lämmöllä n. 30 min. ja lisää mausteet ja viini lopuksi.


Cinna
Viestit: 44
Liittynyt: Pe Kesä 08, 2007 7:53 pm
Aloituspaino: 107
Tavoitepaino: 75
Pituus: 168
Laihdutustapa: Lautasmalli, kalorien tarkkailu ja liikkuminen
Paikkakunta: Keski-suomi

ViestiKirjoittaja Cinna » La Syys 29, 2007 8:09 pm

Kurkkukeitto (kyllä, kurkkukeitto. On muuten tosi herkkua!)

1 iso sipuli
1 tuore kurkku
n. 3 herkkukurkkua
2-3 valkosipulin kynttä
Vettä sopivasti
Pippuria, jos tahtoo
Lihaliemikuutio
Tuorejuustoa/ jotain Creme Bonjour Cuisinea, maun mukaan
(paistettua jauhelihaa)


Ainekset pilkotaan kattilaan, vettä perään niin että peittyvät. Annetaan kiehua kunnes kaikki ainekset ovat pehmenneet. Soseutetaan, sitten lisätään tuorejuustoa (tai mitä nyt kaapissa sattuu olemaan, vaikka esim. sulatejuuston jämät). Keitto tuoksuu järkyttävälle kiehuessaan eikä ulkonäkökään ole mikään houkutteleva, mutta maku on ihana. Itse oon lisännyt vähän paistettua jauhelihaa keittoon, että tulee täyttävämpää. Resepti on sitten semmoinen noin-resepti, sen kyllä näkee/huomaa, milloin ainekset on tasapainossa. Tää on mun semmoinen syksyn suosikkikeitto, ihanaa metsälenkin päälle :_Iloinen

Avatar
laalaa
Pikkuterhikki
Viestit: 211
Liittynyt: La Heinä 29, 2006 12:48 pm
Aloituspaino: 65
Tavoitepaino: 55
Pituus: 160
Laihdutustapa: Pääasiassa pyöräily ja jumpat.
Paikkakunta: Kaalimaa

ViestiKirjoittaja laalaa » To Loka 18, 2007 1:27 pm

LIHAKEITTO


Perinneruokaa parhaimmillaan! Lämmin keitto valmistuu esivalmistelujen jälkeen kuin itsekseen ja maistuu erityisen hyvältä talvipakkasilla. Keitto ei kaipaa kumppanikseen kuin pehmeän leivän (mahdollisesti sämpylä), ruokajuomaa ja hyvää seuraa. Nopea kokki tekaisee lihakeiton perinteistä tapaa nopeammin pakastevihanneskuutioista ja jauhelihasta jolloin ruoanvalmistusaika poikkeaa alla olevasta usean tunnin keittämisestä alle puolen tunnin rupeamaksi, varsinainen pikaruoka siis eikä paljoa häviä perinteikkäämmälle serkulleen.


n.½kg naudan keittolihaa
6 keskisuurta perunaa
4 porkkanaa
1 kasvisliemikuutio
1 lihaliemikuutio
2 keltasipulia
2 laakerinlehteä
4 mustapippuria
suolaa maun mukaan

Koristeluun: tuoretta persiljaa

Kuutioi liha ja keitä yhdessä liemikuutioiden kanssa runsaassa vedessä. Lisää muut mausteet. Lihan kypsyttyä (noin kolmen tunnin kuluttua) lisää joukkoon paloitellut porkkanat ja perunat sekä ihan lopuksi kuutoidut sipulit. Tarjoa sämpylän kanssa. Voit myös koristella keiton tuoreella persiljalla.
Kuva
Lyhyen aikavälin tavoite.

Avatar
Aniliina
Pikkuterhikki
Viestit: 233
Liittynyt: Ma Tammi 22, 2007 10:11 pm
Aloituspaino: 92
Tavoitepaino: 65
Pituus: 155
Laihdutustapa: nutraus
Laihdutushistoria: 03/2007 92 kg -> 66 kg 10/2007
Paikkakunta: Espoo

ViestiKirjoittaja Aniliina » To Loka 18, 2007 1:43 pm

Hyvä laalaa, perinneruoka kunniaan! Lihakeitto on yksi ehdottomasti parhaista syys- ja talviruoista, ja vaikka liha vaatiikin pitkän kypsymisajan, niin eihän se sido keittäjää kauhanvarteen koko ajaksi :wink:

Eikö keittoon oikeasti kuulu laittaa lanttua, selleriä tai palsternakkaa? Minä laitan aina kaikkia :?

Avatar
laalaa
Pikkuterhikki
Viestit: 211
Liittynyt: La Heinä 29, 2006 12:48 pm
Aloituspaino: 65
Tavoitepaino: 55
Pituus: 160
Laihdutustapa: Pääasiassa pyöräily ja jumpat.
Paikkakunta: Kaalimaa

ViestiKirjoittaja laalaa » To Loka 18, 2007 2:12 pm

ja vaikka liha vaatiikin pitkän kypsymisajan, niin eihän se sido keittäjää kauhanvarteen koko ajaksi

Eipä niin, mäki keitin tasan 3tuntia noit lihoja jao li kyl vaivan arvoinen, mikää nii kamalaa ookkaa ku puoliraaka kuminen liha :roll: .

Eikö keittoon oikeasti kuulu laittaa lanttua, selleriä tai palsternakkaa? Minä laitan aina kaikkia

Mä laitan yleensä lanttua ja naurista mut ny kirjuuttelin tuon juuri niin kun sen tein ja en sit muistanu noit kirjottaa ku e niit laittanu täl kertaa ku ei kaapis ollu.
Kuva
Lyhyen aikavälin tavoite.

Avatar
Elfin
Viestit: 7
Liittynyt: Ti Heinä 17, 2007 12:13 pm
Aloituspaino: 94
Tavoitepaino: 80
Pituus: 174

ViestiKirjoittaja Elfin » Pe Loka 19, 2007 9:50 am

Ihanaa keittoja, maailman parasruoka!!! Kuva

Linssi keitto

Tomaattimurskaa maustettu tai maustamaton. itse laitan yhden chili ja yhden tavallisen mursakan
Keitettyjä linssejä: punasia tai vihreitä
Sipulia
Porkkanaa
Kaalia tai hapankaalia
Vettä
Kasvisliemikuutio
Chiliä, pippuria, yrttejä.. mitä mausteita haluaa tai sattuu olemaan
Joskus laitan kookoosmaito jauhetta yhden pussin tuomaan vaihtelua

Tosi helppo ja tehdä ja hyvää!!!!!!!!!

Tulikin hapankaalista mieleen suurin talvikeittosuosikkini:
Borssikeitto
Keitettyjä punajuuria raastettuna
Porkkanaa
Hapankaalia
Maustekurkkua+ hieman etikkaa
Laakerinlehti, pippuria, suolaa
Jos haluaa, kinkkusuikaleita tai muuta lihaa
Päälle kuuluis smetana.. laitan kuitenkin sekaan raejuustoa ja se tuntuu ajavan asian ihan hyvin.
Kuva

Avatar
jellonatar
Viestit: 4
Liittynyt: Ma Kesä 27, 2005 6:02 pm
Aloituspaino: 72
Tavoitepaino: 0
Pituus: 158
Paikkakunta: Espoo

ViestiKirjoittaja jellonatar » La Loka 27, 2007 7:10 pm

Koskenlaskijan lohikeitto

Hyvien rasvojen takia intouduin eilen ostamaan kirjolohifileen ja päätin kokeilla lohikeiton tekemistä ensimmäistä kertaa elämässäni. Ei muuta kuin puhelin käteen ja soitto äidille: "mitäs sä pistitkään sinne kalakeittoon..?" Tällaisen ohjeen sain (määrät toki summittaisia, pistän tähän oman versioni määrät):

n. 1 l vettä
6 perunaa
2 porkkanaa
1 sipuli
ripaus valkopippuria ja mustapippuria
300 g kirjolohifilettä
1,5 dl ruokakermaa (5%)
n. 60 g koskenlaskija-sulajejuustoa
tilliä
suolaa

Kirjolohifileessä oli (tietysti) vielä nahka ja ruodot mukana. Keitin lohta muutaman minuutin, ja kippasin leikkuulaudalla. Sen jälkeen nahka ja ruodot oli todella helppo poistaa! Pilkoin fileen sopiviksi paloiksi.

Toiseen kattilaan pistin kiehumaan pilkotut perunat, porkkanat, sipulin ja pippurit. Kun ne olivat melkein kypsiä, lisäsin lohipalat kattilaan. Tästä parin minuutin päästä laitoin sekaan ruokakerman ja sulatejuuston. Kun juusto oli sulanut, maustoin keiton tillillä ja suolalla, ja annoin hautua hiljakseen vielä hetken. Oli hyvää! :D

Olin aina jotenkin kuvitellut, että kalan käsittely (yhtään sen enempää kuin uunivuokaan laittaminen) olisi jotenkin vaikeaa. Mutta onnistuipa hyvin kalakeitto minunlaiseltani noviisiltakin. :D Tuosta tuli keittoa iso kattilallinen, vähintään 4 annosta. Laskeskelin kalorilaskurilla vielä arvot:

Koko kattilallisessa: 960 kcal, proteiinia 62.9g, hiilihydraattia 63.4g ja rasvaa 49.3g. Kun tuosta tuli (vähintään) neljä annosta, niin yhdessä annoksessa on 240 kcal ja energian prosenttiosuudet: P27%, H27% ja R46%.

Edit: kattilallisesta tulikin viisi lautasellista keittoa
Unelmani: päästä normaalipainoon ja sen jälkeen pysyä siinä asiaa sen kummemmin miettimättä.

Avatar
Miinu.s
Pikkuterhikki
Viestit: 270
Liittynyt: To Syys 20, 2007 4:09 pm
Aloituspaino: 120
Tavoitepaino: 65
Pituus: 165
Laihdutustapa: RePa

ViestiKirjoittaja Miinu.s » To Helmi 28, 2008 2:12 pm

TÖRKEÄN HELPPO TOMAATTI-PAPUKEITTO

Deli soup -tomaattikeittoa valmis tölkillinen (3dl)
Ruskeita papuja ½ tlk (noin 120g) huuhdeltuna ja valutettuna

:arrow: Pavut syvälle lautaselle, keitto päälle, mikroon 1-2 minuutiksi ja valmista tuli!

Noin 220 kcal, täyttävää ja hyvää. Maistuu erityisesti ruisleivän kanssa, leipää voi dippailla keittoon eikä leivän päälle tarvita välttämättä mitään!

Cinna
Viestit: 44
Liittynyt: Pe Kesä 08, 2007 7:53 pm
Aloituspaino: 107
Tavoitepaino: 75
Pituus: 168
Laihdutustapa: Lautasmalli, kalorien tarkkailu ja liikkuminen
Paikkakunta: Keski-suomi

ViestiKirjoittaja Cinna » To Maalis 20, 2008 2:08 pm

Supehelppo Tomaatti-vuohenjuustokeitto Kiehuu juuri hellalla, en malttais millään odottaa...


2 purkkia tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia. Saa olla maustettuakin, jos tykkää.
Sipuli
1 kynsi valkosipulia. Itse kyllä laitan ainakin tuplamäärän...
Vettä 1-2 dl
Vuohenjuustoa 150-200 grammaa.
Suolaa
1 tl sokeria
Kanaliemikuutio
Rosmariinia, basilikaa, timjamia tai pitsamaustetta- mitä yrttejä nyt sattuu kaapista löytämään. Ihan oman maun mukaan.


Sipuli ja valkosipuli pilkotaan ja kuullotetaan öljytilkassa (itse käytin oliiviöljyä, siitä tulee parempi aromi). Sekaan kaadetaan tomaatit, kanaliemikuutio ja vettä, jos tykkää laihemmasta keitosta. Annetaan kiehua noin vartin verran. Lisätään mausteet. Kanaliemikuutiossa on yleensä suolaa, joten kannattaa maistella keittoa ennenkuin lisää sitä. Kanaliemikuution voi korvata joko fondilla tai soijakastikkeella. Jos keitto maistuu kitkerältä, lisätään sekaan hippusellinen sokeria. Lopuksi lisätään vuohenjuusto keittoon ja annetaan sen sulaa. Itse en omista sauvasekoitinta, joten olen ottanut juustosta kuoren pois- kuori kun ei oikein kokemukseni mukaan sula keiton sekaan. Pidän sitä paitsi enemmän keitosta, jos siinä on vähän jotain pureskeltavaa, mutta voi tästä toki tehdä ihan sosekeitonkin. Keitto on tosi helppoa tehdä ja valmistuu aina vähän fiilispohjalta sekä sen mukaan, mitä kaapeista sattuu löytymään. Jos pitää voimakkaasta tomaatin mausta, voi sekaan lisätä tomaattipyrettä. Jos tahtoo keitosta ruokaisamman, voi mukaan heittää esimerkiksi katkarapuja. Reseptiä voi versioida vaikka miten paljon ja perusraaka-aineet löytyvät melkein jokaisen kaapista.

Namnam. Kuva

Avatar
Mirkku
Viestit: 7
Liittynyt: Pe Maalis 28, 2008 4:34 pm
Aloituspaino: 0
Tavoitepaino: 0
Pituus: 0
Paikkakunta: Pieni kirkonkylä Lounais-Suomessa
Viesti:

ViestiKirjoittaja Mirkku » Pe Huhti 04, 2008 12:15 am

Tosi kevyt kalakeitto 5 litraa!

vettä n. 1,5 litraa
2 isoa pussia keittojuureksia (4 pientä)
1 seiti paketti
varsiselleriä n. puolet siitä
1 purkki paseerattua tomattia
1 sipuli
100g vähärasvaista sulatejuustoa (max.5%)
kalamaustetta
2 kalaliemikuutioita
tilliä

Laskin, että yhdessä lautasellisessa on noin 1,5PV-pistettä. Eli jos pisteilijöillä on pisteet vähissä tai haluaa niitä säästellä, niin tätä saa syödä. Ei takuulla jää nälkä. Aivan sairaan hyvää... nams!

Avatar
Sunny
Pikkuterhikki
Viestit: 137
Liittynyt: Ti Elo 31, 2004 10:19 pm
Aloituspaino: 104
Tavoitepaino: 68
Pituus: 161
Laihdutustapa: VLCD

ViestiKirjoittaja Sunny » La Huhti 12, 2008 9:26 pm

Mä teen todella harvoin keittoja, käytännössä vain näitä kahta:

Porkkana-bataattisosekeitto
1-2 bataattia
2-4 porkkanaa
2 kasvisliemikuutiota (tai yrttikuutiota tms)
Nippu tuoretta korianteria
Suolaa ja mustapippuria

("Resepti" on oma, siksi määrät ovat niin summittaisia. Ja kyllä, rrrrrrakastan korianteria. Tästä tulee kohtuullisen monta annosta, olen pakastanut valmiiksi lounasannoksiksi. Mukaan voi laittaa halutessaan myös perunaa.)

- Laita bataatit, porkkanat ja liemikuutiot veteen kiehumaan. Keitä kunnes ovat pehmeähköjä. Kaada suurin osa liemestä toiseen astiaan odottamaan ja soseuta bataatit ja porkkanat. Lisää lientä pikkuhiljaa kunnes saat keitosta sopivan sakeaa. Lisää hieman suolaa ja pippuria ja silputtu korianteri.


Italialainen suppilovahverokeitto
Hieman mukailtu versio tästä Iltalehden reseptistä. Tästä minun versiosta tulee 2 reilua annosta.

n. 1,5 dl kuivattuja suppilovahveroita (tai 1,5 l tuoreita)
2 valkosipulin kynttä
1 keltasipuli
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
1 rkl sokeria
2 kasvisliemi- tai yrttikuutiota
Suolaa, mustapippuria myllystä
Parmesaani- tai pecorinoraastetta
Basilikan lehtiä
Seuraksi maalaisleipää tai patonkia, pakasteena myytävä yrttivoipatonki sopii tämän kanssa erityisen hyvin

Liota kuivattuja sieniä lämpimässä vedessä tunnin verran ja puristele neste pois. Säästä liotusvesi. Kuullota sipuli- ja valkosipulisilppua öljyssä. Lisää sienisilppu. Hauduta hetki ja lisää tomaattimurska ja sokeri. Keitä kymmenisen minuuttia. Lisää liemikuutiot ja 5-8 dl liotusvettä (jatka tarvittaessa tavallisella vedellä) ja keitä vielä kymmenisen minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja ripottele pinnalle parmesaani- tai pecorinoraastetta ja basilikasilppua.

(Tuo pecorino ihan sen takia että mä en osta ikinä parmesania vaan käytän yhteen salaattiin pecorinoa ja raastan tuolloin loput siitä palasesta minigrip-pusseihin pakkaseen joten mulla on yleensä aina pecorinoa valmiina.)
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/weCTEOf/]
Kuva
[/url]


Palaa sivulle “Ruokareseptejä”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija