Juhlava pinaatti-lohirulla

Kevyempää ruokaa!

Valvojat: ViimeinenJojo, Flame

Avatar
Lady
Viestit: 37
Liittynyt: Su Heinä 18, 2004 3:56 pm
Aloituspaino: 0
Tavoitepaino: 0
Pituus: 0
Paikkakunta: Uusimaa
Viesti:

Juhlava pinaatti-lohirulla

ViestiKirjoittaja Lady » Ma Kesä 13, 2005 12:58 pm

Tee ensin munakasrulla:

200-250 g pakastepinaattia
6 kananmunaa
100 g juustoraastetta
hieman parmesaania

1. Erota valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin.
2. Sekoita pinaatti ja juustoraaste keltuaisiin.
(käytin itse 100 gramman parmensaanipussista melkein kaiken)
3. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää pinaattimassaan varovasti.
4. Paista uunipannulla leivinpaperin päällä n. 15 min (200C)
Huom. Levitä huolella ohut kerros, annos riittää isoonkin peltiin.
5.Kumoa paistettu levy leivinpaperille, johon olet ripotellut parmesaania.

Täyte:

350 g kylmäsavulohta
200 g tuorejuustoa (esim. maustamaton Hovi)
1 sitruunan mehu (ja kuori)
valkopippuria

1. Lohi ja tuorejuusto massaksi, sauvasekoitin käy hyvin.
2. Lisää mausteet (itse en ole kuorta käyttänyt, jos maistelet, huomaa, että sitruunan kirpeys tasoittuu)
3. Levitä täyte munakaslevylle ja kääri rullalle.
Jos haluat isokokoisia paloja: kääri koko levy yhdeksi rullaksi
Juhliin sopivat coctail-kokoiset palat saat puolittamalla munakaslevyn ja tekemällä kaksi pientä rullaa.
4. Anna jäähtyä kylmässä vähintään kaksi tuntia tai seuraavaan päivään.
Itse olen pakastanut. Leikkaa n. sentin paksuisiksi viipaleiksi ja laita tarjolla haluamallasi tavalla.

Makoisia hetkiä! Pieniä viipaleita voi tarjota esim. suolakeksien päällä. Työtoverini tarjosi kuohuviinin kanssa sellaiset tyylikkäästi.


Palaa sivulle “Ruokareseptejä”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa